Соціальне таксі для потреб людей з обмеженими можливостями запрацює в Тернополі. Наразі волонтери з благодійного фонду «Карітас» збирають гроші, щоб купити автомобіль.

Ідея створити соціальне таксі з’явилася у тернопільських волонтерів. Вони вже зібрали сто тисяч гривень, вартість автомобіля – 17 тисяч доларів.

Читайте також

У Тернополі презентуватимуть благодійний проект «Соціальне таксі Тернопіль»

«Ми давно зрозуміли, що в Тернополі є велика необхідність для діяльності соціального таксі. Адже є багато потребуючих людей, які не можуть собі дозволити звичайного таксі, і крім того звичайне таксі не облаштоване. Думаю, соціальним таксі в нашому місті зможе користуватися до тисячі людей. Плануємо, що цей автомобіль зміг помістити до десяти людей, а також щоб були можливості для транспортування інвалідних колясок», – каже організатор проекту Сергій Кучула.

Соціальні таксі вже працюють у Хмельницькому та Києві. Тернопільські волонтери поки що назбирали лише 20% від потрібної суми коштів.

«Це гроші, які пожертвували небайдужі люди. Ми сподіваємося, що невдовзі вдасться назбирати необхідну суму. Тож прохання для всіх, кому небайдужа доля людей з обмеженими можливостями – допомагати», – відзначив представник тернопільської спільноти людей з обмеженими можливостями Валерій Басюк.

Автомобіль працюватиме на базі благодійного фонду «Карітас».   Щоб замовити послугу, потрібно буде  завчасно зателефонувати і записатись.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #соціальне таксі, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»
20:16, 16 Квітня, 2024

Голова Борсуківської ТГ Роман Кухарський: «Живемо… Важко, але працюємо»

Блоги
Найбільше читають: