На Тернопільщині батьки не пустили дітей до школи і оголосили страйк

Опубліковано:
20 Вересня, 2017

В селі Космирин, що в Бучацькому районі оголосили страйк. З 14 вересня на шкільні заняття не прийшло 308 учнів. Батьки вирішили не пускати дітей до школи через те, що влада ігнорує всі звернення від людей села, – пише Доба.

— У нас навчаються 308 дітей, школа розрахована тільки на 120, діти, навіть найменшенькі, а це вісім класів початкової школи, вчаться у другу зміну, повертаючись додому аж у 18:00, а це, прошу замітити, у зимовий період – “темна ніч”. До речі, освітлення і дороги, що обіцяли зробити, у селі також немає, і всі прохання так же само як і з побудовою школи ігноруються. Але це ще не найстрашніше, дійшло до того, що другою зміною навчання вже не обійтись, цього року, з 1 вересня, один клас направили вчитися у приміщення сільської контори, де зазначу, немає навіть вбиральні, — зазначила Мар’яна Деркач.

Відомо, що боротьба за школу точиться ще від 2013 року. Люди в розпачі, і заявляють що страйк не закінчиться до тих пір, поки не буде видно що влада нарешті щось робить та займається проблемами села. 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #бучач, #космирин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #страйк, #тернопіль, #тернопільські новини, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: