До Польщі тернополянам можна буде не потикатися

16.09.2017 15:13   Джерело: Тернополяни
Опубліковано : Галина Кіт

Польським фермерам, які використовують працю найманих сезонних робітників, треба буде сплатити фіксований податок. Такий закон в уряді планують прийняти до початку нового року. Відтак передбачається, що хвиля заробітчанства швидко впаде, бо за кожного найманого працівника польський фермер має платити майже по 100 доларів в місяць. Такі правила, швидше за все, повинні вступити в силу з наступного літнього сезону, з новим агросезоном, – пишуть Тернополяни.

Читайте також

Тернополянин розповів правду про польські заробітки
Безвіз призвів до жахливих наслідків для Тернопілля

«Я координую роботу над новим рішенням щодо оподаткування сезонних працівників. Це стосується сотень тисяч людей. Потрібно, щоб фермери могли легально наймати таких працівників, сплачуючи невеликий податок у розмірі близько 300 злотих на місяць», - каже глава Постійної комісії Кабінету міністрів Польщі Генрі Ковальчик.

За його словами, при нагоді вирішать і проблему реєстрації іноземних працівників, що також важливо для національної безпеки. Згідно зі статистичними даними, Польща видала понад мільйон дозволів на в'їзд, однак інформації про те, скільки людей виїхало, а скільки залишилося працювати немає.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернополяни  

Коментарі