В УАПЦ віддають на поталу найромантичніший замок Тернопільщини щоб уникнути скандалу

13.09.2017 14:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Новини Тернопілля

8 вересня під головуванням Блаженнішого Макарія Митрополита Київського і всієї України Предстоятеля Української Автокефальної Православної Церкви, тимчасово керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ відбулись Єпархіальні збори Тернопільської єпархії УАПЦ, - пише Терен.

Як повідомила прес-служба Тернопільської єпархії УАПЦ, в результаті зустрічі були прийняті наступні рішення:

1. 19 вересня 2017 р.Б. відбудуться Єпархіальні збори Тернопільської єпархії УАПЦ з метою обрання керуючого Тернопільською єпархією УАПЦ. Участь у Єпархіальних зборах візьмуть виключно духовенство єпархії (без участі мирян), що відверто суперечить принципу соборноправності Церкви та Статуту УАПЦ.  

Читайте також

До церкви на Тернопільщині їдуть звідусіль
Понад тисячу років тому Нерукотворний Образ, який перебував на Тернопільщині, залишив Едесу

2. Затверджено кандидатури для обрання на посаду єпархіального архієрея Тернопільської єпархії УАПЦ: Високопреосвященніший Герман (Семанчук), архієпископ Чернівецький і Хотинський, Преосвященніший Тихон (Петранюк), єпископ Одеський і Чорноморський та Преосвященніший Борис (Харко), єпископ Херсонський і Миколаївського. Одноголосним рішенням Архієрейського Собору УАПЦ кандидатура Преосвященнішого Віктора (Бедь), єпископа Мукачівського і Карпатського не може бути допущена до голосування.  

3. Оскільки до канонічного злочину-афери з продажем комплексу Червоногородського замку (Свято-Петро-Павлівського чоловічого монастиря) причетні Предстоятель УАПЦ Блаженніший Митрополит Макарій (Малетич) та колишній керуючий Тернопільською єпархією УАПЦ архієпископ Мстислав (Гук) вирішено, що Тернопільська єпархія Української Автокефальної Православної Церква відмовляється від порушення кримінального провадження, позовної заяви до Господарського суду Тернопільської області  і залишає продане майно Церкви у приватній власності для уникнення скандалів та втрати авторитету Церкви.

Нагадаємо, за останній рік Тернопільська єпархії УАПЦ неодноразово потрапляла на сторінки та в ефіри різних українських ЗМІ через скандальні вчинки її колишнього керуючого архієпископа Мстислава (Гука).  Очевидно, що це не могло не позначитися на престижі церкви. Що, зрозуміло, сильно вплинуло і на розподіл сил у протистоянні конфесій в Україні загалом, і на настрої прихожан УАПЦ, і на прибутки. Мабуть, саме це і мотивувало духовенство прийняти таке боягузливе рішення. Головне, щоб воно не стало вироком для одного з найзагадковіших і найромантичніших замків Тернопільщини, який туристи часто асоціюють із казковими «Двома вежами» з саги Толкієна «Володар персня».


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі