Аграрна Тернопільщина: Буде робота для селян

Не лише високорентабельним рослинництвом, стабільним тваринництвом нині фінансово та економічно міцне ТОВ «Агрокомплекс» Тернопільського району.

11.09.2017 07:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Майже два десятки літ його очолює здібний агроменеджер, сучасний фінансист Григорій Пінязь. Тільки від реалізації сільгосппродукції рослинництва тут отримують до 70 млн грн. Поповняє касу товариства й вироблене молоко. Його щодня понад дві тонни відправляють на Тернопільський молокозавод.

За рахунок вільних обігових коштів у цьому році придбали імпортної техніки на 25-27 млн грн — три потужних зернозбиральних комбайни типу «Класс», два трактори «Джон Дір», культиватори, оприскувачі. Перекрито 2,5 тис. кв. м. даху складських приміщень у Дубівцях, Добриводах, Івачеві, Великому Глибочку. Щороку на експорт з ТОВ «Агрокомплекс» відправляють 14 тис. тонн зерна.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: На часі – сівба
Моє село – мій оберіг
На Тернопільщині – новий головний аграрій

— Тепер ми вирішили залучити більше місцевого населення до праці на селі. Хоч нині 170 осіб, а переважно половина з них молодь, працює в нашому сільгостоваристві, — каже його керівник Григорій Пінязь. — Вони мають гідну оплату праці. Особливо механізатори, будівельники, тваринники, головні спеціалісти галузей. На території колись запущеної тракторної бригади в Івачеві відкриваємо млин, лінію з переробки пшеничних, ячмінних, кукурудзяних, перлових круп. Вже монтується нове високопродуктивне обладнання, створюються необхідні виробничі площі. У нас достойні умови праці, формуємо штат працівників у кількості 20 чоловік. В основному це — наші пайовики або їхні діти чи родичі.

У Великому Глибочку десять років простоював цегельний завод. Власне від нього залишилася тільки назва.

— Ми відновили практично з нуля це виробництво. На заводі працювали на постійній основі до 30 жителів Великого Глибочка та сусідніх сіл. Добробут і благополуччя у сімях це — моє повсякденне кредо. Мабуть, тільки й на правду для мене не існує жодної іншої справи, яку б я так любив, окрім сільської господарки. Нею хотілося б займатися, нею хотілося б жити, — на завершення розмови каже Григорій Пінязь.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі