Про ресторан «Жаба» в Заліщиках, який полюбляла уся керівна верхівка країни (Фото)

Опубліковано:
5 Вересня, 2017

Був на правому березі Дністра, навпроти Заліщиків, симпатичний ресторан «Буковина», перейменований у народі на «Жабу». Вхід туди дуже нагадував саме пащу жаби. Свого часу (1970-і – 1980-і) – наймодніший ресторан, в якому охоче грали весілля, святкували дні народження тощо. А найбільше любила відпочивати чиновницька братія не тільки з Тернопільської області а й України і навіть Союзу.

Надзвичайний по своїх масштабах і забудовах – комплекс який включав бари, ресторан, готель, відпочинкові тераси з різнокольоровими фонтанами, і все це на площадках видовбаних в скелі на схилі Дністровського каньйону з надзвичайним видом згори на м. Заліщики (особливо ввечері). Щоб розробити той комплекс потрібно було вкласти не один мільйон тоді ще радянський рублів.

У пам’яті старших заліщан він зберігся у набагато кращому вигляді, аніж є нині… Там, у роки його квітучої молодості, співав «захмелілий» Назарій Яремчук, «грайлива» Софія Ротару і навіть… примадонна Алла Пугачова у супроводі «Братів Гадюкіних».

Тепер будівля комплексу у не найкращому стані. Але про все попорядку і згодом…

null

Фото: Олег Вістовський.

 

null

Фото: Олег Вістовський.

 

null

Фото: Олег Вістовський.

 

null

Фото: Олег Вістовський.

 

null

Фото: Олег Вістовський.

 

null

Фото: Олег Вістовський.

Очікуйте на TeNews розгорнутий матеріал від Олега Вістовського про легендарний заклад.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #буковина, #жаба, #Заліщики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ресторан, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”
15:14, 11 Квітня, 2024

Макс Кідрук: “Я не песиміст, а реаліст…”

Блоги
Найбільше читають: