Першовересень у Озерній (Фото)

03.09.2017 14:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Ярослав Бачинський

Малиновий  святковий шкільний дзвоник покликав у Країну знань в Україні 405 тис.хлопчиків і дівчаток, які вперше сіли за навчальні парти. На Тернопіллі в усіх школах,гімназіях зустріли Першовересень  107 тис. 100 учнів, з них 11 тисяч першокласників. На півтора тисячі збільшилося дітей шкільного віку, ніж минулого року. Через відсутність учнів, низький рівень матеріально- технічного забезпечення, закрито 5 шкіл-1-го ступеня, і одна школа І-ІІ ступеня, понижено ступінь дев’яти сільським школам. В області організовано 16 опорних шкіл, до кінця року в цей процес включать ще 7 скарбниць знань у сільській місцевості. Такі реалії сьогодення загальноосвітньої школи краю висвітлила начальник управління освіти і науки Тернопільської ОДА Ольга Хома.

Читайте також

Патріотичний Першовересень у Борщеві

Не змінили своїй традиції, яку запровадили з перших років незалежності України в Озернянській ЗОШ-І-ІІІ ст. Зборівського району, перед початком нового навчального року увесь учнівський, педагогічний колектив, батьків у місцевій церкві священик УГКЦ отець Іван божим словомом, щирою молитвою поблагословив на міцне здоров’я і міцні знання та успіхи.

null
 Фото автора.

 

null
 Фото автора.

 

null
 Фото автора.

Сільська школа прийняла у  свої класи 404 хлопців та дівчат з Озерної, з хуторів, сіл Осташівці, Богданівка. У випускних класах навчатиметься 20 старшокласників,  вперше шкільний поріг переступили під розмаєм та різнобарв’ям вишитих рушників  за руки з випусниками 44 хлопчики та дівчинки. Із святом, шкільними буднями, наснагою до знань їх привітала директор школи Лариса Григорівна Корнак. Вона від щирого серця подякувала усім, хто долучався до ремонту школи, класів, закупівлі меблів, оргтехніки тощо.

Серед них відомі підприємці і меценати Володимир Уніят, Олег Синайко, Оксана Моравська, філія «Агропродсервіс-Ярчивці».Грамоти школі за національно-патріотичне виховання учнів, їх волонтерську роботу вручив голова Озерянської сільської об’єднаної територіальної громади Богдан Наконечний. Торік за кошти громади перекрито дахову покрівлю, вставлено 100 металопластикових вікон, а також двері. А ось шкільне подвір’я та й самий фасад школи давно  не відповідає жодним нормативам. Воно практично у  жахливому стані, особливо прифундаментні доріжки.

Але й громаді, за словами його голови Богдана Наконечного і цей фронт робіт під силу За рахунок батьків, державних асигнувань тут постійно харчуються 165 учнів початкової школи. Спільними зусиллями обладнано інтерактивні  та комп’ютерні класи. Школярів з Озерної сьогодні навчають 54 педагоги, третина з них- молоді спеціалісти. Серед проблем, які назріли слабе поповнення 10-11класів, за рахунок дев’ятикласників, які обирають масові професії на селі й у місті, або з батьками  рано дорослішають на заробітках у сусідній Польщі та других країнах Євросоюзу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі