Правоохоронці Тернопільщини радять не користуватися Інтернет-сайтом «OLX», бо там ошукують людей

Опубліковано:
3 Вересня, 2017

Правоохоронці Тернопільщини просять не користуватися Інтернет-сайтом «OLX», бо чимало людей, які купували чи продавали речі через нього – потрапили до рук шахраїв. Злочинці ошукали довірливих людей, ніби-то купуючи річ, а насправді лише дізнавалися важливу інформацію про банківські картки та знімали з них чужі гроші. Про це розповіли на перс-конференції в головному управління Національної Поліції в Тернопільській області.

Читайте також

Обережно: шахраї на ОLX
Як тернополяни допомагають шахраям обікрасти себе
Жителька Тернопільщини перевела 8 тисяч гривень на рахунок шахраям

«Ми уже не перший рік наголошуємо, що не варто здійснювати покупки чи продаж речей через сайт «OLX», адже, як відомо, сама його назва свідчить про характер його діяльності: якщо поміняти місцями букви – то читаємо фактично «ЛОХ». Неодноразово траплялися випадки, коли користувачі цього сайту потерпали від рук злочинців. Так, останній випадок трапився під час продажу дитячої коляски: покупець, а насправді шахрай, повідомив, що хоче придбати «дитячий транспорт». Продавець надіслав номер картки, а злочинець, який видав себе за покупця, після того вивідав ще й код, який прийшов продавцю в смс-повідомленні. І уже маючи цей код та номер картки – шахрай вкрав кошти, які раніше були на рахунку в продавця коляски. Тому, якщо ви продаєте річ через Інтернет, то варто виготовити нову банківську картку, на яку не потрібно класти ніяких грошей, щоб потім їх не вкрали», – розповідає керівник сектору комунікації головного управління Національної Поліції в області Сергій Крета.

Правоохоронці додають, що зазвичай Інтернет-шахраї телефонують до своїх жертв зранку, або увечері, коли люди втомлені чи розслаблені і не є достатньо пильними та уважними. Тому, у ці пори доби поліцейські радять бути особливо обережними під час телефонних розмов з незнайомими особами, щоб не нашкодити собі.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #OLX, #інтернет, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #шахрай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: