На Тернопільщині небезпечний вірус Коксакі вже підхопили більше 70 дітей

Опубліковано:
31 Серпня, 2017
На Тернопільщині – некерований спалах захворювання на енетеровірусну інфекцію. Вірус Коксакі вже підхопили 73 дитини. Осередок небезпечної недуги – у Чорткові. Перших хворих на цю недугу тут виявили ще на початку серпня. Зараз же число дітей з аналогічними симптомами зросло в рази, – пише Тернополяни.

Читайте також

За 20 кілометрів від Лановеччини – Африканська чума
У Чорткові вже 22 хворих на вірус Коксакі

За словами епідеміологів, перебіг захворювання у більшості пацієнтів є легким. З-поміж юних пацієнтів – більшість є відвідувачами дитячих виховних закладів.

– Хворіють в основному діти від двох до десяти років. Симптомами хвороби є підвищення температури тіла, почервоніння горла та висипи на долонях і ступнях. Джерелом інфекції є хворі або вірусоносії (заражені особи без проявів інфекції). Механізм передачі – повітряно-краплинний, фекально-оральний (передається через інфіковану воду, продукти харчування), – кажуть медики.

В інших районах Тернопільської області наявності вірусу Коксакі у дітей не виявили.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вірус, #захворіли, #коксакі, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #чортків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: