На штучному водоспаді у Калагарівці вода падає з висоти чотири метри просто на спини людям

Опубліковано:
28 Серпня, 2017

Екстримальний водний масаж влітку можна отримати у селі Калагарівка, що стоїть на межі Тернопільщина – Хмельниччина.

З’єднує два береги річки Збручметалевий місток, а просто під ним вирує вода штучного водоспаду. На відміну від Джуринського, цей водоспад має усі ознаки штучного походження. Зігзагообразна стіна заввишки чотири метри перегородила річку ще у середині минулого століття. З тієї пори щороку до цього місця приїзджають усе більше відпочивальників з обох областей.

null

Хтось у Сатанові (Хмельниччина) лікується диво-водою, відомою на весь світ. Розказують, що при відкритті цілющої води у 1965 рокці у небо вдарив фонтан висотою 53 метри, а це 14-поверховий будинок! Мінеральна вода з незапам’ятних часів стікає в річку, можливо тому саме в цьому місці масаж водяними струями користується неабиякою популярністю. Люди спускаються вниз цілими сім’ями і встають під потоки води. Приводять і діток з опорно-руховими проблемами. Місце відпочинку сьогодні має перевдягальні, туалети, смітники. Найбільші проблеми з паркуванням машин, адже просто біля дороги починається ліс, який росте на досить крутому схилі. Збручанська Нафтуся єдина з усіх мінеральних вод, яка у своєму складі має фосфор, цінний мікроелемент, який входить до складу мозку і кісткової тканини людини. Лікарі кажуть, що активне застосування мінеральної води Збручанського родовища відновлює найважливіші показники крові.

Відновлюється функція кістково-мозкової тканини – кровотворення, покращується якість і збільшується кількість гемоглобіну в крові. Відстань від Тернополя до Калагарівки біля 70 км, приблизний час в дорозі 1,5 години, вважаючі на стан доріг в області.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #відпочинок, #вода, #водойма, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #турист
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: