Роботи українського Сальвадора Далі з Бережан показали у Португалії

24.08.2017 18:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Галина Кіт

Картини з подвійним змістом чи двовзори, як їх називає сам автор, підкорюють Лісабон. У Португалії роботи  художника Олега Шупляка  завоювали чимало прихильників. До речі, це не перша закордонна виставка автора. Його дітища вже побували в Іспанії, Великобританії, Америці, Данії та інших країнах. Майстер пензля із світовим іменем продовжує створювати свої шедеври на старенькому горищі. Хист до малювання передала йому мама, яка є відомою майстринею розпису по склу.

Друзі розповідають про те, що пан Олег надзвичайно скромна людина.

Теплий відгук про виставку опублікувала на своїй сторінці у фейсбук  Оксана Максимишин-Корабель:

«Сталося! Картини нашого талановитого художника Олега Шупляка в Лісабоні.  Придивляюся до одного із полотен. Красивий пейзаж... І раптом помічаю очі, які, здається, заглядають просто в душу. А там, на іншій, дві пташиночки люляються на гілці. Відходжу від картини на крок і бачу зовсім інше -пташка лише одна, а друга - це листочки, так майстерно зображені, що здаються пташенятком.

Скажу по-правді, коли вперше побачила картини Олега Шупляка, то зацікавилась, чи ще хтось у світі малює у такому ж стилі. І варто сказати, що у світі таких митців можна на пальцях руки порахувати. З відомих - Октавіо Окампо та Вадим Долинський. 

А пензель Олега Шупляка не сплутати з нічиїм іншим. Адже його особливістю є українська тематика.
Щиро дякую за подаровані емоції художнику Олегу Шупляку, послу Інні Огнівець, Андрію Іваночку - хресному батьку молодіжної організації СУМ у Португалії, його дружині пані Вікторії та всім, хто долучився до організації виставки.

Довідково

23 вересня 1967, с. Біще Бережанського району Тернопільської області — український художник, педагог.   Член НСХУ (2000), лауреат премії ім. Михайла Бойчука (2014), автор офіційного логотипу до 200-річчя народження Т. Шевченка.

Закінчив архітектурний факультет Львівського політехнічного інституту (1991, нині національний університет «Львівська політехніка»).

У 1997-2001 рр. — вчитель образотворчого мистецтва в рідному селі.

Від 2000 р. — викладач рисунку та живопису Бережанської дитячої художнього школи.

Одружений. Дружина Галина за фахом економіст. Син Віталій, донька Мар'яна.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі