День народження масштабного тернопільського рекорду

Опубліковано:
23 Серпня, 2017

22 серпня, але сім років тому, у Тернополі розгорнули велетенський синьо-жовтий прапор і у такий спосіб потрапили до Книги рекордів України. Розміри прапора-велетня були  відповідні – завдовжки 9,5 км і завширшки 75 см.

Рекорд встановлювати поблизу тернопільського ставу, – передає “Gazeta.ua”. Зокрема, у його встановленні взяли участь містяни, які народилися в 1991 році. Учасники приїхали з усіх районів Тернопільської області. Були одягнені у вишиванки та національні костюми.

Читайте також

Національний рекорд встановив студент із Тернополя
Тернопільський актор потрапив до Книги рекордів України

Рекорд із підняття найбільшого прапору держави зафіксували представники Книги рекордів України. Олександр Бурмицький, офіційний представник Книги рекордів України передав сертифікат рекорду тодішньому голові облдержадміністрації Михайлу Цимбалюку.

Під час фіксації рекорду були присутні журналісти, представники книги рекордів України зафіксували рекорд, перебуваючи на катері. Під час цього грала музика, розносили прохолодні напої.

Потім представники влади порізали прапор на 6 тис. частин і розповсюдили його серед навчальних та медичних закладів області, бібліотек, закладів культури, органів виконавчої влади та місцевого самоврядування. Частини стягу також продавали за 50 грн. Клаптик міг купити собі кожен бажаючий.

У 1991 році в Тернопільській області народилось 16 498 дітей. На акцію “Ровесник незалежності” у 2010 році запросили ровесників, які мають найкращі суспільні здобутки – спортсменів, молодих.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #прапор, #рекорд, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: