У Тернополі з’явиться перший в Україні музей журналістики

Опубліковано:
22 Серпня, 2017

У с. Баворів Тернопільського району планують зробити перший в Україні музей журналістики. Його планують відкрити у приміщенні колишньої колгоспної контори. Ідея створення музею належить ветерану місцевої журналістики Богдану Свіргуну. – повідомляє Україна Молода

Створенням музею займається  ветеран місцевої журналістики, член НСЖУ, засновник, видавець та редактор газети «Кременецький вісник — С» Богдан Свіргун. Як повідомив він для «УМ», таку ідею мав давно, але аж цього року стало можливим втілити її в реальність зусиллями зацікавлених людей. Чому саме в Баворові?
 
За словами Богдана Івановича, на це є три причини. Перша — бо він хотів створити щось унікальне і потрібне для рідного села.  Друга — там народилися, жили чи й продовжують проживати зараз ще близько двох десятків відомих на Тернопільщині журналістів. І третя, дуже важлива в наших реаліях, — це цілковите розуміння й підтримка з боку місцевої влади.
 
Відкриття музею планується вже наприкінці вересня. Його експонати, збір яких наразі триває, будуть пов’язані як з історією журналістики України і краю в цілому, так і з окремими місцевими виданнями та особистостями.
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #баворів, #Богдан Свіргун, #журналістика, #музей журналістики, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: