З’явилися фото, що може трапитися з тернопільським замком

Опубліковано:
22 Серпня, 2017

Замок у центрі Тернополя своєрідна родзинка міста, яка приваблює не лише містян, а й гостей файного. Нещодавно у групі «Урбаністика Тернополя» у мережі фейсбук з’явилися фото оновленої  твердині після реконструкції.

Нагадаємо, що старий за́мок або Тернопільський замок  був зведений у 1540—1548 роках на лівому березі річки Серету в урочищі Сопільче для охорони південно-східних кордонів Українських земель Королівства Польського від нападів кримських татар. У наш час від замку залишився лише палац. Діє як Палац спорту, тут розташована обласна спортивна установа, від 1969 — спортивна школа з класичної (греко-римської) боротьби. Від первісного замку збереглася нижня (цокольна) частина, товщина стін якої — 2,5—4,5 м. Нинішня споруда — результат перебудов, що змінили його зовнішній вигляд та інтер’єри.

З боку набережної Тернопільського ставу в 1950-ті роки до замку прибудували ресторан «Хвиля» (тепер розважальний комплекс «Максим»).

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #замок, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #реконструкція, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: