Що думають тернопільські школярі та їх батьки про 6 триместрів у навчальному році?

Опубліковано:
21 Серпня, 2017

Як ми уже повідомляли, наступний начальний рік може розпочатися зі змін. Зокрема, Міністерство освіти і науки України замість звичного режиму пропонує поділити навчальний період на 6 триместрів, аби уникнути перевантажень та вберегти учнів від перевтоми. А саме, навчальний рік має починатися 1 вересня і завершуватися не пізніше, аніж 1 липня. Канікули ж, протягом навчального року мають тривати не менше 30 днів. Школярі будуть відпочивати під час кожного триместру: з 2 до 8 жовтня, з 17 до 23 листопада, з 27 до 8 січня, з 21 до 27 лютого, з  10 до 16 квітня, і влітку – з 1 червня до 31 серпня.

Читайте також

Тернопільські школярі вчитимуться 6 триместрів?
Що робити зі школою мистецтв – вирішують можновладці

Тернопільські школярі раді, що будуть частіше відпочивати, а то у їх батьків думки розбігаються:

«Я задоволений, ми будемо частіше ходити на канікули, більше відпочиватимемо від навчання, бо дуже виснажуємося під час уроків. На мою думку, більше триместрів – це добре», – каже учень 6-го класну Максим.

«Я також би хотіла, щоб навчальний рік складався з 6 триместрів і щоб у кожному були канікули. Люблю канікули, після них краще навчатися, краще засвоюється матеріал і я вважаю, що чим частіше відпочивати поміж навчанням – тим ефективнішим воно буде», – зауважує десятикласниця Марта.

«Можливо, для дітей і буде менше навантаження, і вони не перевтомлюватимуться, але для мене, як для мами – постає питання, де дівати дитину під час канікул? Адже я, як працювала на роботі, так і буду працювати, коли у моєї дитини будуть вільні дні. Ні на роботу з собою взяти дочку, ні вдома залишити…», – розповідає мати другокласниці, Олена.

«Я вважаю, що не має значення, чи 3 триместри, чи 6 триместрів, чи 12. Головне – чи якісно викладається матеріал, чи вміє вчитель зацікавити учнів, і чи вміє педагог виокремити найважливіший матеріал, який повинна засвоїти дитину. Якщо так – то вчитель зробить усе, щоб  не перевтомлювати дітей зайвою інформацією», – зазначає батько третьокласника – Петро.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #думка, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #опитування. учень, #тернопіль, #тернопільські новини, #триместр, #школа
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Спасо-Преображенська церква
14:14, 27 Квітня, 2024

Духовна фортеця козаччини: де на Тернопільщині молились гетьмани

Блоги

ТОП новини тернопільщини: