Дивовижна перлина Тернопілля перетворилась на руїну

Опубліковано:
21 Серпня, 2017

Напевно, в кожному місті є парки і сквери, куди молодь, бабусі і дідусі, батьки із діточками приходять, аби зайняти лавочку і досхочу насолодитися музикою природи, яку кожен раз подає нам шум листя дерев в супроводі пташиного співу. Такий парк існує і в місті Хоростків, що на Гусятинщині, у нього  вкладено багато років праці, а головне – вкладено душу. Мова йде про Хоростківський дендрологічний парк, який був заснований у 1972 році під керівництвом вченого садовода Василя Григоровича Корчемного, – пише Тернопільська Липа.

Читайте також

Як виглядатиме реконструйований сквер біля площі Героїв Євромайдану
Тернополяни ще мають півтори місяці, щоб визначити, що робити з «літаком»
Тернополяни прощаються із радянською тінню в парку «Національного відродження» (Фотофакт)

Хоростківський дендропарк -це науково дослідна лабораторія та зона відпочинку для гостей і жителів міста, тут зібраний досвід ботаніків з багатьох міст колишнього союзу, сюди завезено і адаптовано флору із усіх континентів (окрім Антарктиди), а таких більше півтори тисячі видів, а головне –  що ці всі прекрасні рослини тут гармонійно були висаджені на території 18 га, та з формовано місце куди неодмінно приходили екскурсії,прогулювалися сім’ями ,а також фотографувалися молодята тощо.

Проте, думаю, що ви здогадуєтес,я в якому обсязі зараз здійснюється фінансування таких об’єктів і на скільки ця паркова зона  відрізняється  від того початкового проекту, але не про це я хочу наголосити, досить скиглити тільки  на президента, прем’єра і всю владу, вони ж не понищили рідкісних рослин, не насмітили тут поміж дерев, вони не пошкодили паркан і т.д. Краще б батьки  маленьким дітям з малечку толкували і виховували їх, формували би їхній менталітет, як бути порядною людиною та щоб у них закладалося з раннього віку що природа- це наш партнер у житті з яким потрібно співпрацювати, а не знищувати його, щоб у майбутньому хтось взяв приклад із наших громадян, а не як ми звикли брати приклад із західних країн.

Володимир Доскоч

Довідково: Хоростківський дендропарк — дендрологічний парк, пам’ятка садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення в Україні. Розташований у місті Хоростків Гусятинського району Тернопільської області.

Площа 18 га. Заснований у 1972 році. Підпорядкований Тернопільській державній сільськогосподарській дослідній станції Української Академії аграрних наук. Постановою державного комітету України в 1980 року парк було затверджено як парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва республіканського значення, а в 1983 році рада міністрів України перевела його у вищу категорію — Державний дендрологічний парк.

У колекції понад півтори тисячі різних видів, різновидностей, форм екзотичних, реліктових та аборигенових дерев і чагарників, представників трав’янистої флори з усіх континентів (крім Антарктиди). У 1972 році в дендропарку вперше на Поділлі розпочалась робота з інтродукції та акліматизації рододендронів.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парк, #тернопіль, #тернопільські новини, #хоростків
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: