Як працювали прилади без електиричного струму та двигунів покаже музей «Технології минулого»

21.08.2017 09:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Олена Мудра

Інтерактивний музей, де експонати можна рухати руками, відкрили для допитливих тернополян на початку серпня місяця у парку ім. Т. Шевченка . Майже усі елементи приладів із дерева. Приводяться у рух вручну. Дерев'яні шестерні підсилюють силу людини і працюють - добувають стружку, розпилюють колоди. Гвинтовий пристрій допомагає підняти воду на гору.

Не усі пристрої  зменшені у декілька разів, наприклад, двері з першезамком натурального розміру. А один з давніх будильників міг би і сьогодні працювати - усередині свічка, яка рівномірно згорає та показує час доби, і може бути навіть будильником. Як вимірювали відстань на землі, на воді, вологість повітря, штурмували стіни фортець та замків і хто винахідники розкажуть екскурсоводи та більш ніж двадцять експонатів музею. Двоповерхова експозиція за словами організатора музею Василя Кухарського буде постійно оновлюватися. Подібні виставки вже працюють у Луцьку та у Кам'янець-Подільську. Цікаво, що музей запрацював неподалік Тернопільського замку у період, коли вперше за багато років розпочали археологічні дослідження. Закинута споруда бувшого дитячого кафе знову приносить користь. Власники музею відремонтували усі вікна, поставили нові сходи. Чекають відвідувачів з 12 00 до 20 00. Вартість дитячого квиточка 15 грн.

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі