Справа судді-колядника знову в суді, цього разу – в Тернопільському

Опубліковано:
20 Серпня, 2017

Львівський окружний адміністративний суд не полишає надій «здихатися» справи колишнього судді Ігоря Зварича, який намагається визнати незаконним рішення Верховної ради України про його звільнення з посади. У Єдиному державному реєстрі судових рішень оприлюднено додаткову ухвалу колегії суддів, під головуванням «самовідведеної» судді Хоми О.І. про передачу справи на розгляд Тернопільського ОАС. І. Зварич не погоджується з таким рішенням і подав апеляційну скаргу, – пише Рідне Тернопілля.

В додатковій ухвалі сказано, що відповідно закону, якщо після задоволення відводів (самовідводів) неможливо утворити новий склад суду, суд вирішує питання про передачу справи до іншого адміністративного суду. «Відповідно до частини 2 статті 22 КАС України, суд передає адміністративну справу на розгляд іншому адміністративному суду, що найбільш територіально наближений до цього суду, у випадку, передбаченому пунктами 4 і 6 частини першої цієї статті» – пише суд.

Висновок, про неможливість утворення нової колегії для розгляду справи І.Зварича суд зробив з доповідної записки в.о. керівника апарату Львівського окружного адміністративного суду .

Таким чином ЛОАС знайшов  обставини, які стали  підставою для постановлення додаткової ухвали та передачі справи для її подальшого розгляду до Тернопільського окружного адміністративного суду як найбільш територіально наближеного суду до Львівського окружного адміністративного суду.

Згідно з частинами7, 8 статті 22 КАС України, адміністративна справа, передана з одного адміністративного суду до іншого в порядку, встановленому цією статтею, розглядається адміністративним судом, до якого вона надіслана. Спори між адміністративними судами щодо підсудності не допускаються.

Нагадуємо, що екс-суддя І.Зварич звернувся до Львівського окружного адміністративного суду з позовом до Верховної Ради України про визнання незаконною (недійсною) та скасування постанови від 18.12.2008 року за №698-VI про його звільнення  з посади судді Львівського апеляційного адміністративного суду. Справа надійшла до суду ще 2009 року, і з того часу не відбулося жодного судового засідання по суті заявлених позовних вимог. За цей час І.Зварич  відбув покарання і вийшов на волю за так званим «законом Савченко». Таке затягування розгляду справи з часом може бути розцінене ЄСПЛ як порушення права на справедливий судовий розгляд, а Україна у зв’язку з цим може виплатити чималу суму компенсації моральної шкоди.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #зварич, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #суд, #суддя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: