«Ти зробив усе, що зміг»: тернополянка написала книжку про сина, який загинув в АТО

Опубліковано:
18 Серпня, 2017
Сашко Орляк – звичайний хлопець з Тернополя. Він, отримавши повістку, їде на схід України, де в розпалі російсько-української війни потрапляє у пекло Дебальцевого…

Автор книги «Ти зробив усе, що зміг», що заснована на реальних подіях, – мама загиблого героя Леся Орляк. Вона описує власні та синові переживання, почуття, людське ставлення до війни і власне війну, яка поставила чорну печатку на житті Сашка.

Читайте також

Про тернополянина написало впливове американське видання

«… це і не книга як така. Це – крик душі матері. Біль втрати, який їй не дає спокою» (з передмови, написаної братом).

«Ми вибирали кілька варіантів дизайну видання. Обирали із фотографій, які принесла мати хлопця, звісно. Вони найкраще ілюструють ті події.

На фото палітурки – зимовий пейзаж (герой книги помер взимку); ще одна деталь – птах – як символ душі хлопця», – дизайнер Леся Носихіна.

Це правдива історія, від якої щемить серце, і важлива та актуальна, адже багато хто вже почав забувати, що у нас – війна. Шкода, що часто прокинутись від сну забуття можна лише, почувши плач матерів героїв. 

Додамо, що наразі книжка лише готується до друку. Вперше видання презентують у вересні на Форумі видавців у Львові. Після цього її можна буде придбати у книжкових магазинах.

 
 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #АТО, #дебальцево, #книга, #мама, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #олександр орляк, #тернопіль, #тернопільські новини, #хагинув
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: