Вже у ближчі декілька років Тернопіль отримати кілька тисяч додаткових робочих місць з доброю зарплатою та перетворитися у місто сучасної переробної промисловості і фармакології.

Такі плани цілком можуть стати реальністю, коли буде реалізовано ідею створення індустріального парку по вул.Микулинецькій.

18 серпня рішення про створення технопарку прийматимуть депутати Тернопільської міської ради, що розглянуть презентацію проекту організовану за участі виконкому.

Згідно проекту на території загальною площею 15 га планується створити майданчик з усіма необхідними комунікаціями необхідними для започаткування підприємницької діяльності пов’язаної із запровадженням інноваційних проектів, виконуваних із широким залученням наукомістких галузей у сфері глибокої переробки продукції сільського господарства.

Міський голова Тернополя Сергій Надала переконаний, що місто має необхідні передумови для того перетворити у технологічний центр, а міська рада повинна докласти максимум зусиль для того, щоб інноваційний бізнес прийшов до Тернополя.

18664272_1442418502445116_7625354268547328449_n-2“Поступово покращує транспортно-логістичне сполучення з Тернополем. Ми маємо достатньо серйозну науково-освітню базу, яка може давати кваліфікованих фахівців у сфері інженерії, переробки та медицини. Було б нерозумно, щоб ці люди після навчання залишали Тернопіль. Тому ми зацікавлені у тому, щоб тут розвивалося високотехнологічне виробництво. Саме на це спрямований проект із створення умов для розвитку індустріального парку у Тернополі”, – зазначив міський голова у своєму коментарі з приводу планованого проекту.

Проектом передбачається, що будуть створені особливі умови для розвитку інноваційного бізнесу. Насамперед потенційний інвестор отримує готові можливості для початку роботи при незначних інвестиціях в обслуговуючу інфраструктуру таку, як інженерні споруди, місця відпочинку тощо. Сучасний Тернопіль згідно висновків міжнародних та українських експертів вже сьогодні належить до міст, що є найбільш комфортними для проживання, а також для ведення бізнесу. Кілька років місто потрапляє на чільні позиції у рейтинги відділення впливового британського видання Financial Times, а також нещодавно отримало статус найкомфортнішого за рейтингом видання Фокус.

Інд_парк2“Практика створення технопарків, приносить великі переваги містам і цілим країнам. Міська громада у європейських містах виступає співвласником виробничих територій, а отже на постійній основі отримує додаткові прибутки”, – зазначив міський голова Тернополя –  “Крім того створюються нові робочі місця, розвивається підприємництво, що у свою чергу також означає додаткові надходження до бюджету і можливість для мешканців працювати вдома. Тернопіль має позитивний досвід сусідів. Зокрема у Чехії загальні інвестиції у 200 млн євро дали віддачу 9 млрд євро. Це кошти, які працюють тепер переважно на місцеві громади”, – зазначив Сергій Надал.

Варто зауважити, що глибока переробка продукції сільського господарства включає не лише виробництво харчів, але й може стати основою для розвитку фармакологічної галузі, виробництва екологічно чистих ліків на основі натуральних складників.

Варто нагадати, що це вже не перший проект організований за сприяння міського голови, на підтримку розвитку підприємництва. Тернопіль одним з перших запровадив систему електронних закупівель і продажу комунального майна через ProZorro, особисто міський голова лобіював рішення про автоматичне продовження договорів оренди землі для підприємців, які працюють без порушень закону і справно сплачують податки. Згідно ж висновків незалежних експертів “Слово і діло”, підприємців у Тернопіль приваблює сприятлива атмосфера у спілкуванні з місцевим самоврядуванням. Тож індустріальний парк у Тернополі може стати новим проривом, який вплине не лише на ближче майбутнє, але і визначить напрямок розвитку економіки міста на наступні кілька десятиліть.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: