Про тернополянина написало впливове американське видання

14.08.2017 11:43   Джерело: dailysignal.com
Опубліковано : Новини Тернопілля

Можливість передачі в Україну  летальної зброї  розглядають президент США Дональд Трамп, пише dailysignal.com.  Кореспондент видання Нолан Петерсон аналізує стан української армії та відзначає його покращення. Також автор згадує про роль добровольців на початку українсько-російського конфлікту, серед яких виділяє тернополянина, відомого біатлоніста  Олександра Починка.

– Армія була зруйнована та деморалізована, – ділиться спогадами на dailysignal.com український снайпер Олександр. – Вони віддали Крим без будь-яких пострілів, стріляли і продовжували здавати Східну Україну. Але тоді прийшли добровольці, патріоти України .

Читайте також

У перші місяці російської агресії було заарештовано понад 2 тис. терористів, – Наливайченко (Відео)
Тернополянина розшукують за зраду: вступ до ополчення Донбасу

Олександр Починок, 37 років, здобув звання капітана, коли він вперше служив добровільним солдатом в регулярній армії України з 2000 до 2003 роки. Згодом він займався декілька років власним бізнесом. Але в 2014 році знову взявся за зброю, добровільно звернувшись в українські воєнізовані формування.

– Так у 2014 році … з власною зброєю я пішов на війну! – додав Починок.

Також Олександр коментує важливість передачі зброї з США для українських військових.

– Підтримка Сполучених Штатів у нашій боротьбі за незалежність, безсумнівно, піднімає бойовий дух наших воїнів, – сказав Олександр Починок. – І постачання сучасних систем зброї, таких як «Явелін», лише пришвидшить нашу перемогу та смерть Росії.

Таку пропозицію щодо передачі Україні летального оборонного озброєння, в тому числі протитанкову ракету «Явелін», схвалив Конгрес 31 липня. Президент Дональд Трамп може прийняти рішення протягом кількох місяців.

– Подивіться, як Україна сьогодні захищає себе і без будь-якої підтримки зброєю із США, – зазначив президент Українського конгресового комітету Америки Ендрю Футей. – Вони борються за допомогою застарілої зброї та боєприпасів. Вони розробили свою власну зброю. Дайте українській армії та військово-морському флоту належні інструменти, і вони будуть успішними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: dailysignal.com  

Коментарі