Чергове досягнення Великогаївської громади – нова дорога (Фото)

12.08.2017 14:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Великогаївська громада – це 14 сіл, розташовані між Тернополем і Теребовлею. Але до обласного центру доїхати із будь-якого села швидше, аніж до Теребовлі. Причина – дороги. Особливо показова картина в крайньому селі громади Скоморохах, де минулого року капітально відремонтували трасу. Але закінчується село, закінчується дорога. Відразу за ним починається Теребовлянський район і рейсовий автобус, проїхавши Скоморохи, змушений звернути на обочину – польовий шлях кращий за те, що колись було асфальтом.

У самій громаді сполучення між селами хороше. Не всюди як у Скоморохах новенька дорога, але за півтора року зробити те, що не робилося десятиліттями і не сподівалися. Цього літа стелять асфальт в Товстолузі. На момент нашого візиту підрядники з Хмельницької області розчистили зливостоки і розрівнювали шар щебеню на вулиці, що веде до школи. В липні має завершитися тендер на ремонт ще однієї вулиці в селі. Біля двох мільйонів гривень виділили на ремонт доріг в ще двох селах – Білоскірці і Грабовці.

Читайте також

У Тернополі частково перекривають дорогу біля дамби
За сприяння Миколи Люшняка вперше за 20 років розпочався ремонт центральної дороги Хоросткова
Урядова програма «Доступні ліки» стала ще доступнішою у Великогаївській громаді

Допомагають громаді з ремонтом доріг і місцеві фермери. Начальниця відділу земельних відносин, містобудування, архітектури та комунальної власності Галина Кравчинюк нам пояснює, що вони найбільше зацікавлені в тому, аби в їх угідь було хороше шляхове сполучення із автомагістралями. І фермерські зерновози та інший великогабаритний транспорт чинить найбільше навантаження на дороги.

В громаді добре розуміють наскільки ризиковано залежати від доброї волі місцевого фермера: є бажання – засипав ями. А посварився з керівництвом – не дасть трактор, щоб розчистити сніг взимку. Найкраща формула: фермер платить податки, а вже громада за ці гроші орендує в нього трактор для розчистки шляху чи вантажівку, щоб привести щебінь.

«Ми добре знаємо хто скільки податків не доплатив, тому вони сидять тихо і зазвичай роблять те, про що ми їх попросимо. Зрештою, це їх відповідальність перед селом, в якому вони більшість паїв орендують. Але ми перейдемо виключно на грошові розрахунки», – резюмує Галина Кравчинюк. Таким чином громада не залежатиме від доброї волі однієї чи кількох людей, а сам зможе визначити скільки і де витратити грошей на ремонт чи будівництво доріг.

null
 

 

null

 

null

 

null

 

null

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі