Довгоочікуваний будинок культури на Бучаччині відремонтували з допомогою відомих меценатів та народного обранця (Фото)

Опубліковано:
11 Серпня, 2017
До дня села в Трибухівцях, яке відсвяткували 6 серпня, відбулась довгоочікувана подія.

Урочисто відкрили капітально відремонтований будинок культури, до реставрації якого долучились не лише керівництво області, громада села, а й меценати та народний депутат України Микола Люшняк.

Починаючи з 2000 року будинок культури в селі Трибухівці, що на Бучаччині перебував в аварійному стані. Тривалий час на цю будівлю коштів не виділяли, відповідно ніяких ремонтних робіт не проводилось. Це призвело до того, що дах приміщення почав протікати,в результаті чого частина стелі просто обвалилася і будинок культури довелось закрити зовсім.

Лише через більш ніж 15 років, після проведення реформи децентралізації, коли утворилась Трибухівська об’єднана територіальна громада, місцеве населення активізувалось та почало шукати грошей на капітальний ремонт будинку культури. На допомогу людям прийшов і народний депутат України Микола Люшняк, який сприяв виділенню більш ніж мільйона гривень з державного бюджету через Фонд регіонального розвитку.

Читайте також

За сприяння Миколи Люшняка вперше за 20 років розпочався ремонт центральної дороги Хоросткова
На ініціативи тернопільського нардепа Люшняка уряд виділить мільярд гривень

– Черговим прикладом ефективності децентралізації є й відновлений будинок культури в Трибухівцях. Завдяки цій реформі ми маємо можливість відновлювати занедбані, колись не потрібні владі об’єкти соціальної інфраструктури та тим самим сприяти розвитку культури, освіти, спорту, підвищенню соціальних умов для населення. Я завжди підтримував потреби та добрі наміри громад, а тому й надалі допомагатиму в реалізації таких необхідних та чудових ініціатив, – зазначив Микола Люшняк.

Окрім народного обранця до відновлення будинку культури в Трибухівцях долучились і меценати області, серед яких і Герой України, відомий підприємець на Тернопільщині Петро Гадз.

–  Це велика громада і це село – моя друга домівка: тут я взяв шлюб. Крім того, я працював тут і художнім керівником ще тоді в Бучацькому радгосп-технікумі. В нас було 2 хорових колективи. Один був і в цьому будинку культури, другий і в навчальному корпусі. Тут діяв вокально-інструментальний ансамбль як чоловічий, так і жіночий, народні музиканти. Тут у нас колись була дуже хороша самодіяльність: ми їздили записуватись на чернівецьке, київське телебачення; постійно виступали на різних конкурсах. Я не міг не допомогти, це був мій обов’язок. Надзвичайно радий, що вдалось відновити будинок культури. І в нас ще крім цього багато амбіцій: ми плануємо здійснити ремонт школи, облаштувати тенісний корт, стадіон, побудувати басейн, фітнес-зал. Так, щоб громада була дійсно зразковою і щоб молоде покоління виховувалось сильним  фізично та духовно. Щоб в їхньому серці Україна була понад усе! – наголошує Петро Гадз.

Загалом  на ремонт будинку культури було витрачено 2 мільйони 161,6 тисяч гривень. Із фонду регіонального розвитку на об’єкт виділили 1 мільйон 92,9 тисяч гривень; 610,4 тисячі – із сільського бюджету. Ще 448,3 тисяч – це спонсорська допомога, з якої 94, 3 тисячі зібрали жителі громади, а ще 10,0 тисяч – це кошти громади, отримані за призове місце в конкурсі «Населений пункт найкращого благоустрою і підтримки громадського порядку».

До слова, привітати людей із відкриттям відновленого будинку культури завітав і Національний заслужений академічний український народний хор України імені Г. Г. Верьовки. Цей сюрприз підготували народний депутат України Микола Люшняк та голова наглядової ради ТзОВ «Бучачагрохлібпром» Петро Гадз. 

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гадз, #люшняк, #ремонт
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: