13 серпня у м. Зборів запрошують на фестиваль духовної та патріотичної пісні «Білий Берег»

Зборівщина запрошує усіх охочих на святковий фестиваль духовної та патріотичної пісні «Білий Берег».

У неділю, 13 серпня, в урочиці «Білий Берег», що на Зборівщині, традиційно відбудеться фестиваль патріотичної та духовної пісні «Білий Берег». На гостей чекає цікава культурна програма. Фестиваль розпочнеться о 16:00. - інформує Тернопільська обласна державна адміністрація

Фестиваль уже став популярним серед жителів та гостей міста. Традиційно цього року його проведуть в урочищі «Білий Берег».

За словами організаторів, фестиваль розпочнеться о 16.00 з молебню в храмі Різдва Пресвятої Богородиці на Білому Березі. О 16.30 проведуть інсценізацію козацького бою, де передбачені вистріли із гармат та виконання бойового козацького гопака.

Урочисте відкриття фестивалю духовної пісні розпочнеться о 16:40. Участь у відкритті візьмуть представники влади. Вони також покладуть квіти до Козацької могили.

Фестиваль у Зборові. Фотоілюстрація: Тернопільська обласна державна адміністрація

О 17:00-17:30 заплановано виступ духового оркестру. На території фестивалю також працюватиме містечко майстрів.

Концертна програма за участю колективів художньої самодіяльності району та області триватиме з 17:30 до 22:00. Гостями фестивалю будуть о. Василь Брона та колектив палацу культури «Березіль».

О 22:00 відбудеться урочисте запалення козацької ватри, а також молодіжна дискотека.

Окрім цього, на території проведення фестивалю відвідувачі матимуть змогу покататися на атракціонах, посмакувати козацьким кулішем та почастуватися українськими традиційними стравами.

Нагадаємо, що у с.Нирків, що у Заліщицькому районі, усіх запрошують на фестивальне дійство "Врятуймо Червоногородський замок, що пройде в урочищі «Червоне» 13 серпня. Фестивальну програму можна переглянути тут.  

Читайте також

Фестиваль на Тернопільщині зібрав лемків з всіх куточків світу (Відео)
На Тернопільщині екс-ДАІшники на дорогих позашляховиках полюють на іноземців (Фото)
Легенда Америки Лукас Брюнель шукає своє тернопільське корінн

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Тернопільська обласна державна адміністрація  

Коментарі