Турки в селі Куряни на фото 1915-1917 років

09.08.2017 11:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

На сайті фотоархіву Австрійської національної бібліотеки опубліковані унікальні фотографії села Куряни, що на Тернопільщині, часів австрійської окупації 1915-1916 роки. Всі фотографії ніколи ніде не публікувалися і не тиражувалися. Цікаво, що на фото можна побачити перебування турецьких військ, які певний час дислокувались на території села.

Читайте також

Мешканці «міжвоєння» в селі Куряни (Фото)

Наприкінці 1916 року на Східному фронті в Галичині з’явились турецькі військові формації, які складались із  солдат XV корпусу, що був на той час найбільш боєздатним турецьким корпусом.  XV корпус входив до складу 5-ї турецької армії, якою командував німецький генерал Ліман фон Зандерс.  Станом на червень 1916 року турецький корпус налічував близько 30.000 військових. Турки дислокувались на залізничних лініях Рогатин–Бережани та Рогатин–Галич та вздовж річки Нараївки. Вже звідти вони маршем доходили безпосередньо до лінії фронту, яка пролягала лівим берегом Золотої Липи.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

.Джерело фото: http://www.bildarchivaustria.at, https://zbruc.eu


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі