В Озерянській громаді з’явилася пожежна команда (Фото, Відео)

Опубліковано:
7 Серпня, 2017

Децентралізація в дії – це послуги безпеки, які стають ближчими для людей. Прикладом цьому є те, що в Тернопільській області разом із даною реформою у сільській місцевості з’являються нові пункти, де чергують вогнеборці та рятувальники. Днями відбулося урочисте відкриття місцевої пожежної команди Озерянської об’єднаної територіальної громади, участь у події взяв голова ОДА Степан Барна.

Він побажав вогнеборцям безпечної служби, наскільки це буде можливим. «Нехай ваші виїзди будуть більше тренувальними, аніж у зв’язку із надзвичайними ситуаціями. Тим не менше, як керівник цивільного захисту області я переконаний, що жителі села Озеряни, Жилинці та Пилатківці, а це понад 2,5 тисячі людей, тепер під надійним захистом. Для нас дуже важливо, щоб була можливість вчасно надати допомогу та врятувати людські життя, спільними зусиллями ми це робимо, чим змінюємо Тернопільщину на краще», – зазначив Степан Барна.

null

 

null

За його словами, беручи до уваги позитивний Європейський досвід, на Тернопільщині у 2016 році було відкрито дві добровільні пожежні команди, одну місцеву пожежну команду та одну реформовану місцеву пожежну команду. Також за фінансової підтримки Микулинецької ОТГ відновлено державний пожежно-рятувальний підрозділ у м.Микулинці. А у нинішньому, 2017 році, в Тернопільській області вже відкрита місцева пожежна команда в с.Шляхтинці Байковецької об’єднаної територіальної громади, у планах – відкриття ще дев’яти, тож на активність ОТГ покладаються великі надії.

null

 

null

Звернемо увагу, що на Тернопільщині силами бійців місцевих пожежних команд ліквідовується близько 30% пожеж у сільській місцевості. Озерянська МПК – вже четверта діюча, її фінансове забезпечення покладається на місцевий бюджет. Особовий склад наразі сформовано з трьох чоловіків, які виявили бажання стати на сторожі безпеки у своєму та сусідніх селах. Приміщення сільським вогнеборцям надала місцева громада. Підрозділ забезпечено всім необхідним для виконання завдань за призначенням.

null

 

null

Під час урочистого відкриття від органів виконавчої влади, місцевого самоврядування та Управління ДСНС України у Тернопільській області вогнеборці Озернянської громади отримали бойовий одяг, каски, мотопомпу, також бензопилу від народного депутата України Олега Барни.

null

 

null

За європейською практикою, майно яке вивільняється у підрозділах ДСНС передається у місцеві пожежні бригади, тож на службі в ОТГ буде свій пожежний автомобіль АЦ-40(131)137А. Вручаючи ключі від автоцистерни очільник пожежно-рятувальної служби Віктор Маслей привітав працівників новоствореного пожежного підрозділу з початком нелегкої, але важливої для громади роботи. «Ми не зупинятимемося на досягнутому, а будемо продовжувати роботу, спрямовану на те, щоб навіть у найвіддаленіших, селах області діяли підрозділи місцевої пожежної охорони. В найближчих планах відкриття МПК в Збаразькому, Гусятинському та Теребовлянському районах», – зазначив він.

За давньою українською традицією відбулося також освячення приміщення, пожежної техніки та самих рятувальників. Святий отець побажав миру і злагоди, і щоб усі негаразди оминали стороною вогнеборців та жителів громади.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #новини тернопільщини, #новини тернополя, #озеряни, #пожежник, #рятувальник, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: