Новітні Остапи Бендери розширили поле «банківської» діяльності

06.08.2017 22:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Валентина Семеняк

Останнім часом не перестаю дивуватись тим, хто довірливо реагує на всілякого штибу есемески, де йдеться про те, що, буцім, ваш банківський рахунок заблоковано, негайно дзвоніть за такими то номерами телефонів. Стара як світ шахрайська схема, але на диво живуча як ніколи…

Читайте також

Шахраї видурили на Тернопільщині понад 300 тисяч гривень з банківських карток
Як бабуся в Заліщиках свого сина від "криміналу" рятувала

Однак ще більше  дивують самі шахраї, які вірять в те, що люди знову  поведуться на їхні «гачечки». І це при тому, що про ці банківські маніпуляції вже писано-переписано. Одним словом, як пороблено: що першим, що другим. Пригадую два роки тому мені зателефонував «оператор» з Приватбанку, просив дати реквізити. Я подумала, що за дивний оператор, він має знати все, чому я маю казати. Коли почала ставити запитання – злякався і поклав слухавку. Подзвонила на 102 і тут почалося…. Поки позаписували дані, поки вислухали, спрямували до іншого. Той знову записував, слухав, і, зрештою, приблизно сказав таке: «Оскільки ви дзвоните з району, вам треба зв’язатись із дільничним». Уявляєте, скільки за цей час втратилось дорогоцінного часу? Дільничний під’їхав наступного дня. І все почалося спочатку, як у тому прислів’ї: «Говорили-балакали, сіли та й заплакали». Я відповідала на «тисячі» запитань, потім складався протокол. Одним словом, була дуже не втішена, що зробила необачний крок і зателефонувала за вищезгаданим номером. Оскільки я людина творча, то мене мало не знудило від такого довжелезно-тягучого розпитування. У результаті непомітно для дільничного почала розпитувати про його робочі міліцейські будні, так народилось інтерв’ю. Ще через два тижні отримала листа-відписку, де нічого конкретного не повідомлялося, але й не заперечувалося, що таке буває. До чого я про все це розповідаю?

Нещодавно мій чоловік отримав есемес-повідомлення про те, що його рахунок в ощадбанку заблоковано і він може передзвонити за вказаними номерами телефонів. Ви думаєте, що ми дзвонили до поліції? Звісно, ні. А знаєте, чому? Та тому, що чоловік не має жодного відношення до вказаного банку і тим більше, ніякого рахунку в нього там не було і не має. Схоже на те, що окремим шахраям доводиться вже не дуже солодко і вони почали діяти наосліп, а раптом – вгадають. Та все одно, будьте пильними.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі