Уже кілька днів активісти борються зі стихійною торгівлею кавунами (Відео)

Опубліковано:
6 Серпня, 2017
На парковці біля оновленого овочевого ринку по вулиці Шептицького, де тернополяни повинні залишати свої авто і комфортно робити покупки – тепер місця для торгівлі, – пишуть Тернополяни.

Підприємці кавказької зовнішності відмовляються покидати ніби то оплачене місце, а поліція закриває на цей факт очі.

Активісти ГО «Ідея нації» уже протягом кількох днів борються із фактичним «захопленням» парковки біля ринку. Продавці кавунів купують у оператора парковки абонемент і вважають, що це нормальна підстава для здійснення торгівлі. Проте по-перше, паркова передбачає нетривале перебування автотранспорту, по-друге, здійснювати торгівлю на такому об’єкті категорично заборонено. Це підтвердив активістам начальник управління транспорту, комунікацій та зв’язку ігор Мединський.

«Підприємці» переконують, що здійснюють розвантаження для гуртових покупців, проте в реальності – займаються торгівлею.

– Муніципальна поліція когось штрафує, наприклад бабусь, які продають городину, а не бачить підприємців, які грубо порушують порядок. Ми кілька днів виїжджаємо на місце, сьогодні от викликали муніципалів, поки вони зреагували і приїхали – усі вже зібралися. Не зрозуміло для чого ця установа призначена. Так як ми не вперше маємо справу з подібними фактами і муніципалами, то видається, ніби є певні домовленість за поліцейську «сліпоту», – говорить голова ГО «Ідея наці» Олексій Станько.

Про це свідчить і відеозапис, де один із торгівців (який, за інформацією «Тернополян», до того є головою спілки азербайджанців у Тернополі) спілкується поблизу Театрального майдану з поліцейськими, очевидно на підвищених тонах, з’ясовуючи стосунки, а не виправдовуючись.

 

 

Поряд з тим, що масивні фури займають багато місця, де могли би припаркувати тернополяни 3-4 свої легкові авто, до «підприємців» постійно під’їжджають мікроавтобуси та люди з вантажними візками. Це додатково ускладнює і без того напружений рух вулицею біля ринку.

– Вина у ситуації не лише цих торгівців, вони розповіли, що на територію ринку їх просто не пускають через велику габаритність транспорту. У то час як в інших містах для них передбачені спеціальні місця. Тобто наші чиновники самі провокують таку ситуацію, можна було би зробити це цивілізовано і отримувати оплату за торгові місця, а так – є проблема, – зазначає активіст.

Найбільшу небезпеку така торгівля несе для покупців, адже місця не відповідають санітарним нормам і на землі, де ходять люди, де вигулюють тварин – розкладають кавуни. Зрештою, небезпеки самі ягоди не несуть, адже активісти віддали зразки на експертизу і вона підтвердила, що кавуни відповідають нормі не перевищують вмісту нітратів. Проте така «вітрина» може коштувати тернополянам здоров’я. Про це свідчить два фото зроблені активістами різницею у кілька годин: спочатку на газоні по Шептицького біля фури гадить собака, а потім кавказці там продають кавуни пересічним тернополянам. 

kavuny 04 08 17

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #активіст, #кавун, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #парковка, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: