Лікарі б’ють на сполох і просять тернополян щепити дітей

Опубліковано:
5 Серпня, 2017

Тернопіль отримав 5000 доз вакцини від кору для дітей. Але батьки масово відмовляються щеплювати малечу. Лікарі б’ють на сполох, – пише За Збручем.

Тернополянка Алла Кирилюк категорично проти будь-яких щеплень. Жінка вважає, що вакцинація ослаблює імунітет.

«Знаю, багато випадків, коли діти без щеплень менше хворіли, ніж з щепленнями. Якщо організм має добрий імунітет, то віруси для нього не такі страшні. Я не хочу, щоб моїй дитині робили щеплення».

А от у лікарів дещо інша думка. Вони вважають, що діти без щеплень мають ризик захворіти, а також можуть переносити інфекцію. «На жаль, маємо таку ситуацію, коли можливий спалах кору. Він спостерігається кожні 4-5 років. У Тернополі останній раз був зафіксований у 2012-му році. І реєстрація випадків захворювання дає підстави очікувати спалах захворюваності на кір вже цього року. Це керована інфекція. Діти у рік і в шість років повинні проходити вакцинацію. Неблагополучна ситуація щодо кору обумовлена недостатнім надходженням вакцини у 2016-му році, а також у 2017-му році. Наразі маємо 5000 доз, а потребують вакцинації у цьому році 8264 дитини. Якщо батьки відмовляються від щеплення, вони можуть не усвідомлювати наслідків страшних захворювань, таких як поліомієліт, дифтерія, правець, кір. Контроль над інфекційними захворюваннями можливий лише у випадку охоплення вакцинацією дитячого населення на 95%», – каже міський педіатр Олена Федорова.

Батькам нагадують, що нещеплена дитина є загрозою для інших. Для проведення вакцинації радять звертатися до міської дитячої лікарні або ж до дільничного лікаря педіатра.

Софія Романська

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #вакцина, #кір, #лікарня, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: