На території Тернопільської області знаходиться селище міського типу під назвою Гусятин, яке розташоване на правому березі річки Збруч. Перша писемна згадка про Гусятин датується 1431 роком.

Читайте також

Відомого фермера з Тернопільщини Президент нагородив орденом
Посадовці гусятинського агропідприємства відмовились надати армії мобілізовані авто

Сьогодні в Гусятині збереглось кілька давніх архітектурних пам’яток, а саме: Онуфріївська церква (XVI ст.), яка в часи османської окупації виконувала функції мечеті, костел святого Антонія з монастирськими келіями (1610 р.) та синагога (кін. XV — поч. XVI ст.), яка була зруйнована під час війни, а після війни радянська влада її відреставрувала і в приміщенні влаштувала Гусятинський краєзнавчий музей.

На жаль втраченими є ратуша та «Замок» графа Адама Ґолуховського (1855–1914), який представляв собою палацовий ансамбль. Палац графа Адама Голуховського був зведений Юліяном Захаревичем у 1889 р. Палац мав французький стиль. В палаці знаходилась велика бібліотека і багато творів мистецтва. Навколо палацу був англійський парк. Залишились тільки дерева цього парку, палац був знищений під час Першої світової війни. 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Джерело фото: http://www.kolekcjonerski.com.pl, http://www.pauart.pl, https://www.ebay.com/

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #гусятин, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #ретрофотографії, #тернопіль, #тернопільські новини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: