Тернопільські торф'яні котельні відповідають європейським стандартам

Нещодавно у Тернополі облаштували торф'яні котельні, навколо яких виникло чимало суперечок.

31.07.2017 20:13   Джерело: Терен
Опубліковано : Зоряна Юзвін

31 липня у Тернопільському прес-клубі відбулася зустріч для журналістів з питань торф'яних копалень у Тернополі. Організаторами заходу були представники Всеукраїнської правоекозахисної організації "Зелений тризуб". Розробники проекту - представники підприємства "Промгазтехнологія" обіцяють використовувати спеціальні фільтри європейського зразка, які значно зменшать шкоду довкіллю від використання торф'яних копалень. - повідомляє Терен

Дискутують про торф'яні котельні у Тернополі Фото:Терен 

 

Обговорюють торф'яні котельні у Тернополі Фото:Терен 

В свою чергу, екологічна інспекція Тернопільської області не поспішає погоджуватися з рішенням підприємства, тому після екологічної перевірки області позитивних результатів не надає. До дискусії долучилися місцеві жителі, які представляють аналіз належного екперта про те, що спостерігається факт порушення будівельних норм.

На зустрічі був присутній директор КП "Тернопільміськтеплокомуненерго" Андрій Чумак, який зазначив, що існує багато переваг у використанні торф'яних котелень, зокрема дешева технологія спалювання. 

"Цей спосіб реалізовують у межах екологічних норм, а розробники мають усі неохібні сертифікати та документацію", - запевнив Андрій Чумак.

Начальник Державної екологічної інспекції у Тернопільської області Едуард Ференц зазначив, що на сьогодні будівництво котелень призупинено, через великі ризики шкоди довкіллю. І додав, що необхідно пройти відповідну екологічну експертизу, після якої можна буде надати дозвіл на продовження будівництва. Екологічна інспекція наполягає на тому, що підприємство-розробник повинен пройти перевірку у всіх контролюючих органах, щоб побачити позитивні висновки та відновити будівництво. 

До слова, у зв'язку з конфіктною ситуацією, пов'язаною з будівництвом торф'яних котелень, Всеукраїнська огранізація "Зелений тризуб" організувала зустріч у Тернопільському прес-клубі, для того, щоб вислухати думки експертів, громади та розробників і обговорити дану конфліктну ситуацію. 

Читайте також

Журналістам розповідатимуть про «торф’яні» котельні в Тернополі

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: Терен  

Коментарі