У Тернополі планують встановлювати більше підвищених пішохідних переходів

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення про встановлення підвищених пішохідних переходів.

31.07.2017 10:43   Джерело: TeNews
Опубліковано : Зоряна Юзвін

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради прийняв рішення про затвердження схеми облаштування двох підвищених пішохідних переходів, які вже встановили на вулиці Білецькій у Тернополі, поблизу парку ім.Т.Шевченка. 

Також у відповідному рішенні йшлося про те, що піхохідні переходи нового формату встановлюватимуть у місцях концентрації ДТП. Нагадаємо, що нещодавно Тернопіль приєднався до Вінниці та Києва, де також встановлені пішохідні переходи нового зразка. Тож місто відзначилося у трійці лідерів серед інших українських міст. 

Переваги підвищених пішохідних переходів:

  • краща видимість здалеку, як для пішоходів, так і для водіїв;
  • водії повинні знизити швидкість до 20-30 км/год. без пошкоджень та ударів на ходовій частині;
  • зменшення дискомфорту для пасажирів, зокрема і громадського транспорту, в порівнянні з "лежачим поліцейським", оскільки передбачене плавне підвищення;
  • такі пішохідні переходи підняті на висоті 15 см., а тому є безпечними для пішоходів;
  • переходи нового формату з'єднані з тротуаром, тобто на одному рівні, тож це позбавляє зайвих турбот для матерів з колясками і людей з обмеженими фізичними можливостями.


    Читайте також

    Ремонтують аварійну стіну навколо острівка «Чайка»





Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі