У сільгосппідприємствах Тернопільщини вже зібрано ранніх зернових та зернобобових культур на понад 39 тис. га або на 12 відсотках від усього посіяного.

Зокрема, зібрали озимої пшениці на 14, 5 тис. га. Її середня врожайність сягнула 52,2 цнт. Із 14,6 тис. га зібрали озимий ячмінь, його урожайність з гектара — 48,5 цнт, а на деяких площах ця культура видавала 65-72 цнт з га.

Читайте також

Аграрна Тернопільщина: абрикосовий дивосвіт

На половині від засіяних площ обмолочено озимий ріпак. Незважаючи на холодну весну, червневу засуху трудівникам вдалося зібрати його по 31,2 цнт з га. Добряче зародив горох, що роками не був у пошанівці ані в аграріїв, ані у фермерів. Стручки вже обмолочено на 8,9 тис. га при середньому обласному показнику 39,9 цнт з га. У деяких агроформуваннях приступили до збирання ярини — дали лад урожаю на перших півтора тисячі гектарах.

На жнивному лані Тернопільщини працює понад тисячу зернозбиральних комбайнів, автотранспорту. Для сушіння зерна задіяно півтисячі зерноочисних машин і зерносушарок.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Теги: #2017, #агро, #жнива, #новини тернопільщини, #новини тернополя, #тернопіль, #тернопільські новини, #урожай
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: