Чому квартира в старому будинку буде дорожча, ніж помешкання в новобудові

28.07.2017 12:47   Джерело: TeNews
Опубліковано : Новини Тернопільщини

Рано чи пізно кожен з нас стикається з проблемою – потрібне житло. Зазвичай люди, які хочуть купити квартиру, шукають для себе бюджетний варіант в старому житловому фонді. Мова йде про однокімнатні квартири в панельних будинках, переробленні кімнати в гуртожитках та малосімейки. 

Ціна на таке помешкання стартує приблизно від 15-ти тисяч євро. Придбавши там житло, згодом власники змушені викинути немалі гроші на ліквідацію ряду проблем.  То чи реально отримати енергозберігаючу, теплу та сучасну квартиру за 15 тисяч євро без "старих" проблем?

Придбавши квартиру в старому житловому фонді, власники витрачають чималу суму на її ремонт та облаштування. Щоб вона була енергозберігаючою та економною потрібно докласти багато зусиль та коштів.

- Купуючи таке житло, ми отримуємо стару хату із старими проблемами: всі комунікації зношенні, будинок є холодним, витрати на опалення – великі. Для того, щоб це помешкання зробити теплим, енергоефективним та економним потрібно утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення, змінити вікна на металопластикові, замінити двері, - розповідає директор будівельної компанії «Матла» Андрій Матла.

Не менш актуальним сьогодні є питання опалення. В старих будинках вирішити це питання не так просто, адже на такі роботи потрібно отримати дозвіл. Через ці витрати вартість квартири збільшується в півтора раза.

- Щоб поставити опалення в старому будинку потрібно брати дозвіл, щоб від’єднатися від районної котельні, наскільки відомо, зараз їх не видають. Навіть, змінюючи умови в середині квартири, загальнобудинкові житлові умови не змінюються – це сходова, старі мережі, проблеми із парковкою, - каже фахівець.

Зазначимо, що приблизно 90% будинків старого житлового фонду в Тернополі під’єднанні до районних котелень. Витрати власників таких квартир будуть зосередженні на те, щоб зробити помешкання теплим та економним. Купуючи вторинне житло люди повинні бути готові до того, що їм прийдеться встановити лічильники, утеплити фасад, облаштувати індивідуальне опалення. А це може «влетіти в копійку».

- Утеплення коштуватиме приблизно 1-2 тисячі доларів, індивідуальне опалення обійдеться десь в півтори тисячі. Початкова вартість житла значно збільшиться через ці проблеми. Також відомо, що в більшості старих будинків – старі ремонти. Практика показує, що там потрібно переробляти все з нуля, - говорить Андрій Матла.

Для того, щоб не витрачати скільки грошей не всі перелічені вище роботи, можна купити готову енергозберігаючу квартиру, витративши всього 15 тисяч євро.

Однокімнатна квартира в новобудові по вартості також стартує від 15-ти тисяч євро. Перевага полягає у тому, що купити нове житло, з огляду на вищеперелічені проблеми, вийде дешевше. Нові квартири відповідають усім останнім вимогам по утепленню та енергозбереженню. Люди отримують сучасне та тепле житло. Там не потрібно змінювати вінка та двері, встановлювати лічильники та утеплювати помешкання. Покупець отримує нову квартиру в будинку із розвиненою інфраструктурою – це сучасні дитячі майданчики та подвір’я, сучасні ліфти, школи та садочки поблизу та паркінг.

Відтак, за ті самі кошти людина можна купити нову та енергоефективну квартиру із новою електропроводкою та комунікаціями.

Люди, які мешкають у старих будовах постійно стикаються із незручностями через паркування. Автомобілі доводиться залишати на газонах, тротуарах чи дитячих майданчиках. Також під питанням залишається безпека транспорту. В сучасних будинках є велика перевага — власники машин можуть бути спокійні за свої авто, які не будуть нікому заважати.

Нагадаємо, у Тернополі житлові комплекси нового зразка споруджує будівельна компанія «Матла». Теплі стіни, підземний паркінг, великий та сучасний дитячий майданчик, місця для відпочинку та прогулянок, – все це чекає власників квартир у новобудовах європейського зразка.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі