Чорт зна що говорю, коли вітаюся в навушниках. Голосу не чути, таке враження, що просто бубоню. Якось вже звикла, йдучи з роботи або ж навпаки – до праці, підсилювати настрій музикою. У цьому світі на тебе навалюється стільки різних проблем, а коли ти слухаєш музику, танцюєш – ти вільна.

Вже давненько не належу до тінейджерів, однак запихаю навушники у вуха і мені якось байдуже до перепалок в маршрутках, де з самісінького ранку додається «ей, дєвушка, подвинься», та інших дріб‘язкових атрибутів будня.

Просто полюбляю слухати музику в дорозі, в магазині. Якось на зупинці громадського транспорту зловила на собі чимало поглядів. І не лише  чоловічих. Зрозуміла, що просто підтанцьовую під музику, що ллється у вуха, відключившись від реальності. Усміхнулася і продовжила підтанцьовувати…Але сама собі підсумувала: пора з  навушниками «зав’язувати», бо то вже, як казала моя бабця, фіга занадто.

Читайте також

У модних крамницях шукайте не плаття, а себе

Філософові, як казав мудрий Платон, властиво відчувати здивування. Воно і є початок філософії. Та дивуватись, наповнюватись, втішатись потрібно не  лише світом всередині нас, а й тому, що оточує. Нехай він буває різним. Нехай часом вражає зі знаком «мінус», однак він несе живі враження – найвищу форму багатства життя!

Коли з тобою вітаються, а ти рефлекторно висмикуєш гаджети  і дивишся на людину зі змішаним відчуттям, бо толком не почув його слів, стає незручно. Бо вітальне «Доброго ранку!» пов’язане з побажанням. Коли кажемо «Доброго ранку» чи «доброго дня», ми не просто вітаємо ближнього. Ми бажаємо йому доброго, гарного ранку, добра на весь день. Вітання – це «слова або жести, звернені до кого-небудь під час зустрічі на знак прихильного ставлення, доброзичливості» (Словник української мови) 

 А от мимохідь кинуте випадковим знайомим «Здрастє» або «Прівєт» не зігріє  вашого серця.

– Я чув, як ви підспівували Joe Cocker, слухаєте його? – Каже мені незнайомець, натякаючи на знайомство.

– Я співала для себе. Я ж не винна, якщо ви слухали, – кажу йому, витягуючи з вуха один навушник.

Взагалі, колись, вітаючись, скидали капелюха, злегка  кланялися. В кожному селі чи місті були свої вітальні алгоритми. Тепер виявом уваги до співрозмовника став звичай витягати один навушник з вуха. А якщо вже дуже поважаєш людину – то й усі два…

Та ці символи занурення у власний світ музики можуть завдати шкоди, якщо ти велосипедист, неуважний пішохід. Знаю, як у Тернополі на Оболоні моя знайома просто витягла з-під поїзда хлопчину в навушниках, який чимчикував шпалами, не чуючи наближення потяга. В Японії навіть є штраф за їзду на велосипеді в цих гаджетах.

Вже чули за бездротові навушники. А недавно дізналася, що науково-дослідною лабораторією Future Lab – одним з підрозділів компанії Sony – був представлений цікавий концепт навушників,  які не потрібно вставляти у вуха. Вони стали свого роду проривом в світі музики і повсякденному житті людей. (Інформація http://mobiltelefon.ru)

Навушниками цей пристрій можна назвати з натяжкою. Це, швидше, сучасна функціональна прикраса. Акцент ставиться на можливості слухати музику, не перебиваючи при цьому звуки навколишнього середовища. Цей гаджет  вішається на шию, і звук дістає до ваших вух. Хоча музика буде тихенько чутна оточуючим на невеликій відстані, але ви зможете мати безпосередній зв’язок з навколишнім світом.

Отож, хочете мати зв‘язок з навколишнім світом? Слухайте його  і чуйте.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: