«Дівчину викинули з позашляховика темного кольору», – Костилєва про нові подробиці розслідування вбивства у Вишнівцях

Опубліковано:
25 Липня, 2017

Трагічна історія загибелі 17-річної Ірини Мукоїди у селищі Вишнівець Тернопільської області вже майже місяць на слуху не лише місцевих мешканців, а й всієї України. І що далі заходить розслідування, то більше запитань виникає. В тому числі і до тих, хто мав би на них дати відповіді – правоохоронців. Місцева поліція підозрює у скоєнні цього злочину 16-річного Василя Гнатюка із сусіднього села, якого через кілька днів після вбивства дівчини затримали і взяли на два місяці під варту. Натомість самі вишнівчани та експерти-криміналісти проекту «Слідство ведуть екстрасенси», які з перших днів після вбивства працюють у Вишнівцях, у провину хлопця та версію поліції не вірять. Кажуть, що на підлітка просто хочуть повісити чужий злочин. Криміналіст Наталія Костилєва, оприлюднила чергові цікаві факти власного розслідування цієї резонансної справи, – пише PRESS-центр.

Читайте також

Розбіжності у матеріалах слідства про вбивство Іринки Мукоїди викликають сумніви у його об’єктивності
«Опікунство над Іриною оформили, щоб не служити в АТО», – криміналіст Костильова про рідних вбитої тернопільської випускниці

За її словами, ще у протоколі огляду місця події від 26 червня, коли знайшли на дорозі вбитою Іринку Мукоїду, вказано, що на місці вбивства 17-річної дівчинки, серед доказів, було знайдено сліди шин транспортного засобу. Про це говорили і свідки, які були на місці до приїзду поліції. Протокол засвідчений підписами трьох понятих – Мороза Миколи Сергійовича, Бартощука Ігоря Аркадійовича, та судово-медичного експерта Кизими (ініціали не вказані).

– Аби проаналізувати ці відбитки, ми звернулися до спеціалістів з автомайстерні і в магазин «Шини та диски», до консультантів, які знаються на автогумі, – говорить Наталія Костилєва. – Цікаво те, що спеціалісти зазначили: два відбитки старіші, а от один із них належить позашляховику, який пригальмував на місці, де знайдено тіло мертвої дівчинки, не пізніше аніж за дві-три години до фіксації на фото (приблизно сьома година ранку), адже, враховуючи, що зранку пішов дощ і тіло дівчинки накривали клейонкою, відбиток втрачав чіткість.

Спеціаліст розповідає, що криміналістичні дослідження відбитків шин автівок дають можливість визначити тип і вид транспортного засобу (наприклад, вантажний чи легковий), а у ряді випадків – і модель (легковий автомобіль ВАЗ-2109 «Жигулі» чи вантажний ЗІЛ-130).

– Отже, аналізуючи відбитки, які були знайдені і зафіксовані поряд із тілом вбитої і зґвалтованої дівчинки, проконсультувавшись зі спеціалістами, можемо зробити висновки, що біля тіла близько сьомої години ранку був позашляховик, – продовжує пані Костилєва. – Зіставляючи ці факти із показами свідка, який першим знайшов тіло – Володимира Славенюка, мешканця смт Вишнівець, робимо висновок, що вбили Ірину Мукоїду не там, де знайшли її тіло – по вулиці Незалежності, 16, а в зовсім іншому місці. Також зазначаю, що у Василя Гнатюка не зареєстровано автівки темного кольору і його в ту ніч на автівці ніхто не бачив.

Наталія Костилєва також надала витяг із показів свідка Володимира Славенюка:

«Близько 7-ї години ранку, я йшов до свого знайомого по дорозі, але нічого не бачив, повертаючись назад хвилин через 10-15 потому, я побачив, як на узбіччі пригальмував автомобіль темного кольору із іноземними номерами і щось з цього автомобіля викинули із звуком «бух!». Автомобіль рвонув з місця і зник у напрямку Кременця. Я пішов подивитися, що це впало на узбіччя. Коли підійшов, побачив тіло дівчини, яка лежала напівбоком. Частину її обличчя справа було видно, але я її не знав. Я не мав при собі мобільного телефону, тому побіг до знайомого, в якого був декілька хвилин тому. Сказав йому, що хтось вбив і викинув з автівки дівчину, і ми пішли туди разом. Подивилися на неї, не впізнали і вирішили, що треба про це ще комусь повідомити. Підійшли до подвір’я, де живе пожежник, він саме по дворі йшов із відром. Ми покликали його, він з нами прийшов на місце і подзвонив своєму начальнику в пожежну Вишнівця, а потім – у «швидку» і поліцію…»

– Чому на сьогоднішній день слідство не перевіряє ці факти і абсолютно не внесло їх у матеріали справи? Окрім того, 26 червня, в ніч, коли вбили і зґвалтували Ірину Мукоїду, камера відеоспостереження магазину у Вишнівці зафіксувала Audi A6 (караван). Це авто проїжджає неподалік місця вбивства за кілька хвилин до ймовірного часу події, а саме о 1:34:02. Як вже раніше говорили, існує версія з мажорами (громадянин Д. є власником автомобіля такої ж марки). Проте поліція чомусь категорично відкинула її, хоча доказів спростування назвати не можуть, плутаючись у своїх версіях.

Мирослава БЗІКАДЗЕ

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: