В 1910 році було видано цікаву галерею портретів-карикатур. Автором колекції був Казимир Сіхульський, львів’янин, відомий маляр і графік.

Читайте також

Оскароносний Джек Паланс родом із Тернопільщини
Червоногородський замок на старих фотографіях
Які були Заліщики у 30-х роках (Відео)

Казимир Сіхульський народився 17 січня 1879 року у Львові. Батько майбутнього митця працював тут інженером-залізничником. Закінчивши гімназію, з 1899 року Сіхульський навчався у Львівському університеті та Краківській академії образотворчих мистецтв. У 1904 році Казимир Сіхульський був відзначений серед найкращих випускників Краківської академії срібною медаллю. У 1910-1930-х роках полотна Сіхульського експонувались на виставках у Німеччині, Австрії, Італії, Голландії, Бельгії, Фінляндії, США. У 1920-1930-х роках Сіхульський викладав малюнок у Львівській промисловій школі. У 1938 був нагороджений «Золотими академічними лаврами» Польської академії знань за видатний внесок в польське мистецтво. Помер художник в 1942 році в Львові.

В 1910 році він намалював та видав карикатури на депутатів сейму Галичини Багато хто з них був підписаний автором, але в повній колекції карикатур, яка зберігається у львівській галереї, є близько десяти, які досі не відомі. Депутати були зображені в іронічній формі, автор намагався  пародіювати їх риси обличчя й фігури.  Дану підбірку хочемо представити вашій увазі сьогодні.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото: polona.pl

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: