Що подарував тернополянам Вахтанг Кіпіані?

Опубліковано:
24 Липня, 2017

Відвідувачі Тернопільської обласної універсальної наукової бібліотеки можуть почитати три історичні книги, які передав відомий журналіст, головний редактор сайту «Історична правда» Вахтанг Кіпіані. Зокрема, це – Три книги: “Зродились ми великої години… ОУН і УПА”, “Війна двох правд. Поляки та українці у кривавому ХХ столітті”, “Українська канадіана: збірник матеріалів з історії українців Канади.Том 1”

Читайте також

«Історична правда» від Вахтанга Кіпіані вже у Тернополі

У книгах представлені зібрані статті відомих науковців, журналістів, громадських діячів, дисидентів про діяльність Організації українських націоналістів та Українську повстанську армію; про нерозв’язані гострі питання спільного минулого України та Польщі, які сьогодні заважають обом країнам без спотикань здійснювати поступ на шляху примирення; про сучасну проблематику україно-польських відносин; про основні етапи історії аграрної еміграції українців до Канади, заснування перших українських поселень у канадських преріях, піонерські роки, перші випробування та успіхи канадських українців, – повідомляє Сорока.

До слова, минулого року Вахтанг Кіпіані відвідав тернопільську книгозбірню з метою збору матеріалу для майбутнього видання про нашого земляка, уродженця с. Конюхи Козівського району, вояка УПА Петра Саранчука.

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: