У Хоросткові до дня шахів пройшов відкритий обласний шаховий турнір

Опубліковано:
22 Липня, 2017

Обласний шаховий турнір, присвячений Міжнародному дню шахів, пройшов у місті Хоростків. Головний суддя турніру Юрій Грицевич так згадує цей день: “Змагання відбувалися серед природи під спів пташок та звучання неголосної та приємної музики у міському парку відпочинку “Воля”, який усі хоростківчане знають, як Байканур. На старт вийшло 23 любителі цієї мудрої гри. З них один кандидат у майстри спорту, вісім першорозрядників, стільки ж шахістів другого розряду, решта шість – третьорозрядники. Віковий діапазон сягав більш, як півстоліття. Турнір прикрасили шість представниць прекрасної статі, з яких рівно половина мали красиве імя – Христина. Крім місцевих шахістів до нас завітали також гості з Борщова та Львова.” 

null

Наймолодшому учаснику турніру – 8 років. Шаховий клуб “Тайна” один із найкращих в області. Усього таємниці гри у шахи тут пізнають 60 учасників клубу. Обласні змагання влаштовують вже четвертий рік поспіль. Цього року вони проходили за швейцарською системою у 7 турів за правилами швидких шахів. Кожному учаснику до кінця партії надавалось по 15 хвилин. Цікаво, що у турнірі було передбачено 14 грошових призів.

null

Сайт хоростківського клубу “Тайна” chess-tayna.in.ua містить багато крисного для любителів цієї гри та розказує про історію клубу. З 90-тих років минулого століттяв Хоросткові регулярно проводились змагання. У 1997 році відкрився шаховий клуб. З того часу у клубі щодня збираються любителі давньої гри, проводятьсярегулярні змагання не тільки місцевого, а й обласного та всеукраїнського рівня. 

null

 Фото: Олена Мудра

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: