200 кг глини піде на вогняну скульптуру у ріст людини, яку готують до випалу на фестивалі гончарів (Фото)

Опубліковано:
21 Липня, 2017

Фестиваль гончарів “Не святі горшки ліплять” розпочав свою роботу 20 липня  у парку Топільче на Козацькому острівку. Організатори запланували здивувати містян родзинкою – створенням вогняної скульптури у вигляді глека висотою з людину. 

Читайте також

На Тернопільщині відбудеться унікальний автентичний фестиваль

Микола Величко, гончар зі Староконстянтинова: “На цю скульптуру піде 200 кілограмів глини. Беремо її у Донецькій області. Це вже не перша моя вогняна скульптура. В себе вдома також проводимо фестивалі, випікаємо просто неба, це дуже видовищно завжди. Але потрібна дружня команда. Ліпимо сьогодні усіма руками, що вже прибули на фестиваль. І знайомимось, звичайно.” Сергій Резніков, гончар з Нікополя: “Це буде символічний глек висотою з ріст людини. Бачите, ми його відразу будуємо на спеціальній цегляній печі. Такий собі комин. Температура буде за 1000 градусів за Цельсієм. Ми його доліпимо, задекоруємо і залишимо висихати у тіньку аж до суботи”. Уляна Джигринюк голова Тернопільського обласного осередку національної спілки майстрів народного мистецтва України, співорганізатор фестивалю: “Випікати такий виріб будемо вперше. Триватиме це не менш 15 годин. Глек буде загорнений у керамічну тканину, вечері у суботу його “роздягнуть” – це буде дуже ефектне, красиве видовище. Дуже вдячні всім, хто пішов на зустріч ідеї фестивалю майстрів, разом ми його організували у рекордні терміни – практично за півтора місяця. Раді, що до нас погодились приїхати дуже талановиті гончарі, тому запрошуємо приходити на майстер-класи тернополян та гостей міста”. 

Нещодавно у Тернополі започаткували книгу рекордів Тернополя. І вже зафіксували перший тернопільський рекорд. Можливо фестиваль гончарів подарує місту також рекорд?

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

null

Фото: Олена Мудра

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: