У Лопушному на Кременеччині відгуляли День села (Фото)

Опубліковано:
21 Липня, 2017

Справжнім промінчиком щастя для мешканців села Лопушне Кременецького району стало відзначення Дня села.  На шкільному подвір’ї 16 липня, минулої неділі, зібралися і старі, і малі, щоб усією Лопушненською об’єднаною громадою відсвяткувати чергову річницю від дня першої писемної згадки про село, котре багате на історію, звичаї, традиції.

Цікаво й лаконічно нагадала численним присутнім односельцям про історичне минуле вчитель української мови та літератури Лопушненської ЗОШ І-ІІІ ст. Лариса Іськов.

А на шкільному стадіоні вирували спортивні ігри за участі місцевих команд. У підсумку перемогла команда сіл Крутнів та Лопушне. Також провели змагання з армспорту (переможці-рукоборці –  Петро Матвієнко, Андрій Саган та Ярослав Галяс) і перетягування линви (тріумфувала команда села Раславка).

Організаторами спортивних змагань виступили вчитель фізичного виховання місцевох ЗОШ Микола Дець та працівник Лопушненської сільської ради Микола Бойко. Переможців нагородили грамотами та медалями.

Вирували розваги й для наймолодших гостей свята, повнилися дитячим гомоном та сміхом ігри на надувній гірці та стрибки на батутах і, звісно, було багато солодощів.

Офіційну частину святкувань відкрив привітальним словом Лопушненський сільський голова Олександр Стецюк. Подарували краянам і чудову концертну програму.  Гостей розважали аматорські колективи художньої самодіяльності сіл Лопушне та Раславка й учні Лопушненської ЗОШ І-ІІІ ст. (директор – Любов Шаповал), завдяки творчим старанням організаторів – бібліотекаря села Лопушне Ніни Клепач і завідувачки сільського клубу Надії  Біняшевської.

Відзначили у номінаціях і мешканців села. «Найстарший житель села» – Василь Миколайович Бистрицький (93 роки); «Найстарша сімейна пара» – Варвара та Петро Ковалі (64 роки в шлюбі разом); «Срібне весілля» – Галина й Олександр Скалецькі,  Галина та Олександр Хижуки, а також була номінація «Багатодітна мама». Номінанти отримали пакуночки із цінними подарунками від орендаря земель – ПП «Агро-Експрес-Сервіс» та вітання від директора дільниці №6 Віктора Фаєрчука.

Ростислав ЛЕНЧУК, Наталія ДЕЦЬ

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

Фото громади

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги

ТОП новини тернопільщини: