М’ясо подорожчало, «поповзла» вгору і вартість молока

Опубліковано:
21 Липня, 2017

У сільгосппідприємствах області на тисячу голів великої рогатої худоби збільшилося у порівнянні до 1 липня 2016 року  і сьогодні утримують 29 тис. голів ВРХ. На сімсот голів зросло і молочне стадо, тепер дійна череда  начисляє 11,4 тис. корів. Вирощено 15,7 тис. тонн м’яса, на 11,5 тис. тонн вироблено більше молока , ніж до відповідного періоду минулого року. Середній надій на корову склав 3284 кг молока, зменшено виробництво яєць на 26,3 тис. штук. Істотно зросла чисельність поголів’я ВРХ у агроформуваннях Підволочиського, Бучацького, Лановецького району. Негативна тенденція до зменшення усю стада намітилася в сіль господарствах Тернопільського, Збаразького, Чортківського району відповідно 314-173 голови.

Читайте також

Що знайшли у чорницях та грибах на ринку Тернополя?
На тернопільському ринку білі гриби з цезієм?

Якщо в цілому  в сільгосппідприємствах шести районів області  намітився спад молочної череди .То на цьому фоні виділяються працівники галузі Підволочиського, Бучацького. Лановецького, Козівського районів , де  дійне стадо поповнили високопродуктивними нетелями від 335 до79 тварин. Зокрема, за рахунок відомих у краї підприємств ТОВ «Україна», ТОВ «Бучачагрохлібпром»,  ПП «Агрофірма» Горинь».

На 30-40 гривень стрімко поповзли ціни на кожне м’ясне найменування на ринках Тернопільщини. Полядвиця- вирізка- за 130 грн, за кілограм. Задня частина вартує 120-130 грн, передня- 95-110 грн,що годиться на фарш сягнуло 75-90 грн, бочок-50-60 грн. телятина-85-120 грн,  національний продукт сало-20-50 грн. Серед молочної продукції за кг сиру треба викласти з гаманця 35-40 грн, літр сметани 35-40 грн, десяток яєць обійдеться в середньому 15 гривень.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: