У Тернополі презентують книгу, яку авторка писала 20 років

Опубліковано:
20 Липня, 2017

Трилогію «Сила духу» Наталки Михно презентують у четвер, 20 липня, о 14.00 у Тернопільському прес-клубі (вул. Качали,3). Авторка, а за сумісництвом громадська діячка, працювала над книгою впродовж 20 років. Наталка Михно сподівається, що ця книга приведе читача до усвідомлення того, що в українському світі тільки тоді буде гармонія, коли в його серці назавжди запанує любов до України.

«Весною 2004 року написала першу книжку. Все почалося зі сну. 1998-го мені наснилося, як на гарбі до Теребовлянської фортеці везуть осліпленого князя Василька із закривавленою пов’язкою на очах. Сон повторився за місяць і ще раз – 2004-го. Директор нашого музею Ігор Тимчишин дав мені книжку “Мандрівка Теребовлею”: весна 1098 року – брат визволяє Василька й везе з Києва до Теребовлі. Мене це так пройняло, що за місяць написала книжку “Марево духу”. І тоді в мені щось змінилося», – розповіла в одному з інтерв’ю «Газеті по-українськи» Наталка Михно.

nullДовідково:

Наталка Михно народилася 25 червня 1973 року в райцентрі Теребовля на Тернопільщині. Закінчила філологічний факультет Тернопільського педагогічного університету імені Гнатюка. Викладала українську мову та літературу, зарубіжну літературу в Теребовлянській класичній гімназії. 2006-го разом із чоловіком Романом виїхали до США. За півтора місяця повернулася додому. Розлучилася. Балотувалася на посаду мера Теребовлі. Вибори програла із різницею у 500 голосів при восьми тисячах виборців. На запрошення Левка Лук’яненка переїхала до Києва, займалася громадською роботою у комітетах Верховної Ради. 2008-го повернулася на Тернопільщину. Видала чотири книжки – “Марево духу”, “Аристократи духу”, “Сила духу” та “Звільнення”. Започаткувала серію “Мандрівка Україною” двома книжками – “Скарби твого міста: Теребовля” та “Скарби твого міста: Микулинці”. Заміжня вдруге. Чоловік Володимир – підприємець, розводить рибу в чотирьох ставках на території знищеного загонами НКВС села Знесіння у Теребовлянському районі. Живуть у дерев’яному будинку в лісі біля озер. Тримають кошару на 240 овець, козу й віслюка. На двох із чоловіком мають чотирьох дітей. У Наталки двоє синів від першого шлюбу, у Володимира – син і донька

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж
17:13, 2 Травня, 2024

“Ми намагаємося виходити вже й на міжнародний рівень” – Сергій Маловічко про Тернопільський мистецький фаховий коледж

Блоги

ТОП новини тернопільщини: