Спогади про тернополянина Віктора Гурняка, який загинув захищаючи Україну (Відео)

Опубліковано:
18 Липня, 2017

Спогади сестри Ольги Гурняк і дружини Ірини Гурняк про Віктора Гурняка (Гарта).

Тернополянин Віктор «Олігарх» («Гарт») Гурняк (08.06.1987 – 19.10.2014) загинув вранці 19 жовтня у бою біля Бахмутки та Смілої. Світлий, щирий, добрий, чесний, справжній – лише таким був Віктор Гурняк. Без перебільшення, він запам’ятається, як один із кращих серед нас… 

Довідка:  Ст. пл. скоб. Віктор Гурняк народився в 1987 році. Родом з села Городниця  Гусятинського району на Тернопільщині. Навчався в 27 загальноосвітній школі в Тернополі, згодом в Технічному коледжі Тернопільського Державного Технічного Університету (тепер Тернопільський національний технічний університет). Працював в щоденній газеті «20 Хвилин» та був редактором пластового часопису «Цвіт України». Брав участь в проектах Інституту Політичної Освіти та Міжнародного Республіканського Інституту.  Очолював в Тернополі Молодіжну громадську організацію «Фундація Регіональних Ініціатив» та був прес-секретарем партія «ПОРА» в Тернопільській області. Працював фотокореспондентом інформаційного агентства УНІАН, фотографував для міжнародної інформаційної агенції REUTERS. Спільно з друзями заснував фотоагенству LUFA. У 2014 році приєднався до команди інтернет-проекту INSIDER. Разом з дружиною Іриною виховував доньку. Протягом останніх місяців Віктор забезпечував необхідним спорядженням бійців «Айдару» та інших батальйонів, збираючи кошти і закуповуючи необхідні речі, самостійно доправляв допомогу в зону АТО, допомагав із транспортуванням вантажів. До Пласту Віктор Гурняк вступив у 14 років. Належав до гуртка «Сірі вовки», що входив до куреня ч. 29 ім. Юрія Старосольського. В 2004 році є одним із співзасновників, і перший курінний куреня ч. 77 ім. Івана Гавдиди. Згодом став членом 15 Куреня УСП «Орден Залізної Остроги» ім. Святослава Завойовника. Виховував юнацький гурток «Орли». Був заступником з виховної роботи станичного та окружного проводу. Керував інформаційною ділянкою в Тернопільському Пласті. Організатор багатьох акцій та комендант Крайового табору «Легіон-11». 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна
Статті
Інтерв'ю
“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця
20:11, 18 Квітня, 2024

“Це те місце, де я повинен бути”: історія бізнесмена, який переїхав з Гонконгу до Кременця

Блоги
Найбільше читають: