Лагерта із «Вікінгів» має предків з Львівщини та Тернопільщини

17.07.2017 18:13   Джерело: TeNews
Опубліковано : Тетяна Яцечко-Блаженко

Напевно багато хто з вас дивився цікавезний та реалістичний канадський серіал «Вікінги». Одну із головних ролей, а саме роль володарки земель в Норвегії та першу дружину данського героя — вікінга Рагнара Лодброка, Лагерту, зіграла молода акторка Кетрін Винник, яка як виявилось має глибоке українське коріння. Чи знали ви, що предки матері Кетрін, Лесі, народилися в Галичині — бабуся на Львівщині, а дідусь на Тернопільщині. Предки по лінії батька Кетрін, Романа, походять із міст Старий Самбор і Борислав.

Дід Кетрін – Володимир Винницький зголосився до лав Січових Стрільців у шіснадцятирічному віці (приписав собі 2 роки, щоб записатися до війська). Після Другої світової війни доклав зусиль до створення організації колишніх Січових Стрільців у Канаді, в якій мав поважні позиції.

Читайте також

Американська співачка Пола Абдул має тернопільське коріння (Фото, відео)

Отже батьки Кетрін по обидві лінії є нащадками вихідців з України, хоча обоє народилися в Німеччині, куди в 1940-ві роки їхні родини вимушені були втікали від радянської влади. Незабаром родини з маленькими дітьми перебралися до Канади. Кетрін має двох братів і сестру — Маркіяна, Дарію й Адама.

В родинному колі Кетрін називають Катрусею. Акторка народилась в 1977 році в місті Етобіко біля міста Торонто. В паспорті вона записана як Катерина Анна Винницька. Приємно, що Кетрін вільно розмовляє українською мовою, а до восьми років тільки нею спілкувалася, цьому потрібно завдячувати патріотичній родині акторки.

У Торонто Кетрін разом з родиною відвідує греко-католицьку церкву. В шкільному віці вона ходила до української недільної школи імені Цьопи Паліїв, здала іспити й є випускником цієї школи. До сімндцятирічного років належала до «Пласту». Захопившись східними єдиноборствами, досягла неабияких результатів. Має чорний пояс (3-й дан) з тхеквондо та чорний пояс (2-й дан) з карате. Акторської майстерності Катерина Винницька навчалася у студії Вільяма Еспера в Нью-Йорку. Кетрін знялася в багатьох фільмах виробництва студії Paramount Pictures.

Серед найвідоміших її робіт «Доктор Хаус», «Закон і порядок», «Криміналісти: мислити як злочинець», «Кілери», «Мистецтво крадіжки», «Вікінги», «Темна вежа».

В доробку Кетрін є кілька премій, а це в 2002 — премія «Short Film Award» New York International Independent Film & Video Festival у категорії «Найкраща актриса» та в 2012 — премія «Best Female Performance» кінофестивалю у Беверлі-Гіллз (Beverly Hills Film Festival) у категорії «Найкраща актриса» («Children of the Air»).

null
Фото: wallpapersqq.net

 

null
Фото: cdn.collider.com

 

null
Фото: s-media-cache-ak0.pinimg.com

 

null
Фото: 1.bp.blogspot.com

 

null
Фото: celebmafia.com 

 

null
Фото з мережі Інтернет

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.
Джерело: TeNews  

Коментарі