Що знайшли у чорницях та грибах на ринку Тернополя?

Опубліковано:
15 Липня, 2017

Чорниця та  гриби на ринку під особливо пильною увагою працівників Державної лабораторії ветсанекспертизи. Зокрема вони провели 548 досліджень грибів промислового та дикоростучого походження загальною вагою 14,6 т; чорниці – 64 дослідження загальною вагою понад 6 т. Перевищень вмісту радіонуклідів не виявлено. Крім того, Тернопільською регіональною державною лабораторією ветеринарної медицини також проведено радіологічні дослідження 3-х проб чорниці з лісових угідь Дубенського району Рівненської області, Бродівського району Львівської області та Шумського району Тернопільської області. Вміст радіонуклідів цезію – до 300 Бк/кг при нормі не більше 500 бк/кг, а стронцію – до 8 Бк/кг при нормі до 50 Бк/кг.

Читайте також

На тернопільському ринку білі гриби з цезієм?

Фахівці застерігають, що продукти харчування, які недобросовісні продавці реалізовують на стихійних ринках чи на несанкціонованих торгових місцях можуть містити підвищенний вміст радіонуклідів або вирощуватися на територіях, торгівля з яких заборонена.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: