Свято героїв та патріотизму відзначали у Магдалівці за участю «Оркестра Волі» та Гриця Драпака (Фото)

Опубліковано:
15 Липня, 2017
Село Магдалівка, що у Підволочиському районі, у неділю, 9 липня, відзначало мистецько-патріотичне свято «В єдності сила народу».

На урочистості до них приїхали творчі колективи, «Оркестра Волі», а на запрошення депутата Верховної Ради Михайла Головка, розважати гостей завітав відомий гуморист Гриць Дарапак.

Читайте також

Сльози щастя та 251 троянда: як нардеп Головко дружину і сина з пологового забирав (Фото)
«Не пропускаю жодного засідання, тому що отримую за це заробітну плату», – нардеп з Тернопільщини
Нардеп Михайло Головко вимагає збільшити закупівельні ціни на молоко у населення, в іншому випадку анонсує страйки та акції протесту

Свято, присвяченого колишніх і новітнім Героям України, розпочалося з урочистої молитви та згадки про героїв-краян, зокрема громадського діяча Павла Голояда, який очолював у селі осередки товариство «Січ» і «Рідна школа», а за вбивство агента польської поліції був засуджений до страти. Опісля цього, колоною рушили до місця основного святкування, де спорудили сцену та організували ярмарок. Там для мешканців магдалівки та гостей виступили запрошені музичні колективи, Тернопільський муніципальний духовий оркестр «Оркестра Волі», а також під час святкування відбулася церемонія посвячення реєстрових козаків.

З ідеєю про організацію патріотичного свята до Михайла Головка звернулися свободівець Василь Мазур та виходець із Магдалівки, волонтер Михайло Хомишак. Ця ініціатива отримала підтримку і за сприяння обранця вдалося організувати дійство.

– Такі речі потрібно проводити, потрібно пам’ятати наших героїв, не забувати їх подвиг. На цих ідеалах потрібно виховувати наших дітей і кожного разу ставити їм у приклад наших борців. Адже якщо у нас буде патріотичне виховання, буде правильна молодь – буде й Україна. Ви даєте гарний приклад і надію, що села наші живуть, що є цей дух український і міцна українська родина, нехай панує тут українська пісня і наші традиції, – звернувся до присутніх Михайло Головко.

В дарунок на свято до Магдалівки нардеп запросив народного артиста України, гумориста Гриця Драпака, який щиро привітав та підняв настрій присутнім.

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

null

 

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: