Влада, бізнес і громади розробляють туристичний проект з акцентом на Дністер (Відео)

Опубліковано:
11 Липня, 2017
На Тернопіллі розробляють масштабний туристичний проект «Тернопільщині Дністрова», який об’єднає визначні місця краю і його головну перлину – Дністровський каньйон. До розробки та старту проекту долучився особисто голова Тернопільської облради Віктор Овчарук.

–  Тернопільщина є надзвичайним історичним та туристичним краєм, на сьогоднішній день у нашій області знаходить дві третині замків усієї України. На Тернопільщині знаходяться два духовні центри, православний та греко-католицький. У нас проходить багато фольклорно-мистецьких фестивалів і саме влітку, коли можна поєднати цей туризм зі сплавом, відвіданням історичних місць і це було би популяризацією області не тільки на рівні України, але й закордону, – переконаний голова Тернопільської обласної ради Віктор Овчарук.

Читайте також

Врятувати Дністер. Непричесані думки тернопільського мандрівника Бориса Гори (Відео)
На Тернопільщині постала загроза екологічного лиха

До обговорення проекту запросили районну та місцеву владу. На думку очільника облради, старт проекту не просто розповість Україні про Тернопільщину, але й приведе в райони і села прибутки, забезпечить надходження до місцевих бюджетів та створить нові робочі місця.

– Дано розпорядження КП «Обласний інформаційно-туристичний краєзнавчий центр», аби вони напрацювали координацію з усіма громадами, головами сільських рад, з активними мешканцями сіл, з бізнесом, щоб ми зрозуміли, що вони можуть зробити на місцях, а якої допомоги потрібно від районної влади і від Тернопільської обласної ради. Ми розуміємо, що це є своєрідний бізнес, якщо ми залучимо усіх зацікавлених – отримаємо хороший проект, – наголосив голова.

Важливим позитивом в реалізації цього проекту вважає Віктор Овчарук і облаштування інфраструктури. Навіть встановлення сміттєвих баків дозволить врятувати водойму від засмічення, а окультурення місць для зупинок – створить комфорт. Окрім того, місцеві підприємці зможуть налагодити організацію харчування, продажу необхідних товарів і обладнання на місцях зупинок туристів, що знову ж таки дасть дохід.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади
13:58, 21 Квітня, 2024

Голова Андрій Смаглюк розповів про актуальне і наболіле Кременецької громади

Блоги

ТОП новини тернопільщини: