«Вивезли в ліс і лякали, що відріжуть статевий орган», – підліток розповів суду, чому зізнався у вбивстві тернопільської випускниці

Опубліковано:
10 Липня, 2017

Майже дві години тривало засідання апеляційного суду у справі резонансного вбивства 17-річної Ірини Мукоїди, яке сталося 26 червня. За кілька днів після цього правоохоронці затримали підозрюваного у скоєнні цього злочину – 16-річного Василя Гнатюка із сусіднього села. Хлопця взяли під варту на два місяці без права на заставу. Однак родичі хлопця категорично заперечували його провину, тож адвокати подали апеляцію і вимагали відпустити неповнолітнього підозрюваного під домашній арешт, – пише Прес-Центр.

У судовій залі було досить людно – прийшли як ті, хто підтримував Василя, так і ті, хто вважає його винним. Хлопчина поводився скуто, помітно хвилювався. На запитання судді відповідав коротко і увесь час плакав.

Читайте також

Поліція оприлюднила телефонні розмови батьків підлітка про вбивство тернопільської випускниці
Остaнній день життя Іринки бaтьки пaм’ятaють дo хвилини
Вбивцю знайдено, та люди у Вишнівці досі не можуть заспокоїтися

Адвокати ж у позовній заяві апелювали до того, що після затримання допит підозрюваного проводили незаконно – дали готові, надруковані на аркуші відповіді. Крім того, захисники поставили під сумнів текст зізнання, викладений у протоколі допиту. Кажуть, що 16-річний підліток з села не міг такого надиктувати. Швидше за все це робила людина з юридичною освітою.

Сам Василь у суді розповів, що у поліцію його забрали без батька, той приїхав лише ввечері, та й уже п`яний. Дорогою ще й телефон відібрали.

– Я питаю: ви мене що, бити будете, кажуть – ні, ми тебе закопувати будемо, – крізь сльози розповідав у суді Василь. – Потім один із них погрожував, що відріже мені статевий орган. Врешті, зупинили авто посеред дороги, заламали мені руки і вивели за кущ, щоб з дороги не було видно. Зняли штани, светр задерли на голову і кажуть: розповідай все! Я кажу, що нічого не робив, тому нічого розповідати. Але вони сказали, що якщо я сяду, то багато мені не дадуть. Інакше мого брата заріжуть. Потім в авто сів ще один поліцейський і почав сильно бити в голову. А тоді показали ножа, напевно той, яким вбили ту дівчинку. Кажуть, візьми в руку. Я взяв і поклав на стіл. Врешті, сказали, що все доведуть і мене все одно посадять.

Суд після години перебування у нарадчій кімнаті все ж вирішив відмовити у клопотанні захисників підозрюваного і залишив хлопця під вартою. Аргументували своє рішення тим, що він може переховуватися або втекти. А також може чинити тиск на свідків.

Мирослава БЗІКАДЗЕ.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»
21:11, 6 Травня, 2024

Тернопільський “водоканалівець” Любомир Калиняк: «Я дуже люблю людей і свою роботу»

Блоги

ТОП новини тернопільщини: