Що буває, коли Душа зустрічається не з почуттями, а з Інтелектом?

Опубліковано:
5 Липня, 2017

Рано чи пізно кожну людину починають цікавити «вічні» питання: хто я? Звідки Я прийшов? Куди йду? Як довго тут ще залишатимусь? Власне, будь-який духовний пошук починається з цих питань. Інша справа, чи всі з людей готові шукати і знайти на них відповіді. Тим часом молоді ентузіасти, які займаються йогою, виявили бажання показати, що відбувається в житті молодої людини, коли вона керується тільки розумом і почуттями.

Виставу «Душа» можна було побачити в арт-світлиці «Бункермузу». У п’єсі головними були всі ролі: Розум, Інтелект, Почуття, Ілюзії, Душа, Марічка і Василь Васильович Васильків. Глядачі мали можливість побачити як втілена Душа (ВВВ) під впливом матеріального світу забуває про свою справжню духовну природу. Зрештою, в пошуках щастя, вона опиняється на узбіччі життя. І тільки після «зустрічі» з Інтелектом Душа рятується.

null

Фото: Валентина Семеняк

Як правило, люди гадають, що суть йоги – навчитися сидіти з перехрещеними ногами та заплющеними очима, утримуючи спину прямо, й ні про що не думати; або стояти на голові, закласти ногу за голову чи дихати певним чином. І це в кращому випадку, – ділиться своїми спостереженнями керівник студії Володимир Сова. – Я вже не кажу про гіпнотизування змій, ковтання леза меча або лежання на цвяхах. Таке можна побачити в цирку, по телебаченню чи в Інтернеті, де так званого йога зображають артистом розважального жанру. Слово йога означає “зв’язок”, “єднання”, “союз” з Богом. Патанджалі, автор “Йога-сутр”(древніх текстів, записаних в 2 столітті до н. е.), у яких викладено основи йоги, говорить: насамперед ми повинні позбутись неправильних уявлень щодо йоги, а саме, що вона є фізичними чи дихальними вправами.

null

Фото: Валентина Семеняк

Тим часом, будь-яка духовна практика – це спосіб пізнання й самоусвідомлення себе. Вдосконалюючись, насправді, іншими очима починаємо дивитись на довколишній світ і на себе самого. Стаємо добрішими, прагнемо гармонії, в першу чергу, із собою. Вчимося любити світ і себе в ньому. Тішить, що у нашому місті є молоді люди, які діляться набутими знаннями і прагнуть (через власну трансформацію) зробити цей світ кращим. До слова. Побачити «продовження»  «Душі» можна буде в суботу по вул. Руській, 17, о 13.00.

Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу tenews.te.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук, підключайтеся до каналу Телеграм.

Джерело: Новини Тернопільщини
Коментарі





Опілля квас ціни iPhone 14 Pro в Одесі, Україна

Статті

Інтерв'ю
Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”
17:05, 3 Травня, 2024

Лікар-хірург Роман Кохан: “Хірургія – це священне ремесло, що не терпить лінь та недбальство”

Блоги

ТОП новини тернопільщини: